Društvo

ĐAČIĆ: Građani Pljevalja više neće biti bez vode duže od 24 sata

Planirano je da u naredne dvije sedmice bude instalirana automatska mjerna stanica u dvorištu vrtića, a predložena je i mjera u vezi sa gradskim kotlarnicama, kazao je za Antenu M predsjednik opštine Pljevlja, Mirko Đačić.
ĐAČIĆ: Građani Pljevalja više neće biti bez vode duže od 24 sata
Portal AnalitikaIzvor

On je kazao kako je na sastanku u resornom ministarstvu dogovoren je set mjera kojima bi zagađenost životne sredine u tom gradu bila smanjena.

- Da bi se sagledalo stanje, treba da se formira stručni tim, i da se da predlog mjera za ugradnju filtera na svim gradskim kotlarnicama. To je mjera koja neće moći možda odmah da se realizuje, ali će svakako biti korisna. Vjerujem da će se, ukoliko bude uspješno realizovano, stvoriti uslovi da gradske kotlarnice produkuju mnogo manje praškastih materija u atmosferu, odnosno da ta aktivnost traje sve do početka rada na toplifikaciji Pljevalja.

Kada je po srijedi sanacija vodovoda, Đačić kaže da rezultat mogu dati samo dugorone mjere.

- Slijedi čitav rad na rekonstrukciji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, rekonstrukcija cjevovoda, sanacija gradske mreže. To je jedno teško naslijeđeno stanje. Ono što ćemo od sada sigurno uvesti kao praksu jeste da građane ne ostavljamo više od 24 sata bez pitke vode, barem iz cistijerni pitke vode na određenim punktovima u gradu uvijek kada voda ne bude bakteriološki ispravna.

Prvi čovjek pljevaljske opštine kazao je da je predložena i promjena režima saobraćaja u tom gradu u trenucima kada su meteorološki uslovi izuzetno nepovoljni. Ipak, kada su u pitanju individualna ložišta, kaže da ne mogu ništa da preuzmu.

Foto: pljevlja.travel

Portal Analitika