Abiznis

Nakon Meljina, pontoni iz Šibenika u marinama širom Crne Gore

Iz šibenske „Mandaline“ prema Crnoj Gori isplovio je „Brodospasov“, tegljač s baržom na koju je ukrcan 31 ponton, koji će biti postavljeni u novu lučicu u Meljinama, pokraj Herceg Novog, prenosi Radio Jadran.
Nakon Meljina, pontoni iz Šibenika u marinama širom Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

- Riječ je o lučici u neposrednoj blizini tvrđave Lazaret, koja je nekad služila kao karantena, a sada je kupio Rus koji tvrđavu pretvara u luksuzni hotel. Prostor ispred uređuje u lučicu za 200 vezova, koju će temeljno rekonstruisati i gdje će instalirati lukobrane i pontone - rekao je portalu pomorac.net Boris Miškić, direktor firme „Marinetek NCP“.

„Marinetek“ je za tu lučicu u Boki Kotorskoj napravio 31 standardni ponton i od njih će formirati šest gatova širina dva i po, tri i četiri metra. Ovaj posao Šibenčanima će donijeti 850.000 eura.

– Projektom marine bilo je nužno maksimalno sačuvati izvornu lučicu i oplemeniti je prilagođenim modernim tehnološkim rješenjima, u čemu smo, na zajedničko zadovoljstvo, i uspjeli - ističe Miškić.

Ovo je već treći posao koji je ova finsko-hrvatska kompanija ugovorila u Crnoj Gori. Naime, „Marintek“ je već instalirao dva lukobrana: jedan u marini u Kotoru, a drugi još prije tri godine na Prčanju, što je bila ulaznica na crnogorsko tržište.

- Ovim poslovima smo se etablirali u Crnoj Gori. Dobri su izgledi da naši pontoni budu ugrađeni i u nautički centar Porto Novi - kazao je Miškić očekujući da će im posao donijeti milion eura.

Ova kompanija završava i dogovore oko ugradnje ponotona u još dvije marine u Crnoj Gori - na Luštici, u okviru projekta Luštica Bay, i velike Marine u Budvi.

Portal Analitika