Podgorica

Coca-Cola aktivna zona: Nove sprave za vježbanje u Bloku 5

Građani Podgorice danas su od kompanije Coca-Cola Hellenic Crna Gora na poklon dobili prvu Coca-Cola aktivnu zonu - prostor za rekreaciju opremljen spravama za vježbanje u prirodi, saopšteno je iz ste kompanije.
Coca-Cola aktivna zona: Nove sprave za vježbanje u Bloku 5
Portal AnalitikaIzvor

Ona je smještena je u park šumi Bloka 5, iza Osnovne škole „Štampar Makarije“, a korišćenje svih sprava je besplatno.

- Prvu Coca-Cola aktivnu zonu otvorili su predstavnici te kompanije i Glavnog grada, uz veliki broj prisutnih rekreativaca, koji su već danas isprobali postavljene sprave. Coca-Cola aktivna zona ima sedam sprava koje su prilagođene vježbanju u prirodi –švedske ljestve, tarzanka, vratilo, razboj, hodalica, suvo veslo i klupa za trbušnjake. Sve sprave su postavljene uz strogo vođenje računa da priroda ostane nenarušena i očuva se postojeća travnata podloga, koja dominira Coca-Cola aktivnom zonom – ističu iz ove kompanije.

2012cocacola1Predstavnica kompanije Coca-Cola Hellenic Jovana Tufegdžić izrazila je nadu da će ova jedinstvena aktivna zona dodatno obogatiti život mladih u gradu i podstaći ih na rekreaciju.

- Želimo da pokrenemo ljude na vježbanje, ali i da nagradimo sve one uporne rekreativce koji su i prije našeg projekta vježbali na improvizovanim spravama na ovoj lokaciji. Sve više mladih se javlja sa zahtjevima da i njihovim gradovima poklonimo Coca- Cola aktivnu zonu, što potvrđuje da smo izabrali pravi način da pomognemo lokalne zajednice - saopštila je Tufegdžić.

Ona je pozvala građane da čuvaju Coca-Cola aktivnu zonu, „koja je sada njihovo i vlasništvo narednih generacija rekreativaca koje će vježbati u predivnoj zelenoj oazi Bloka 5“.

Coca-Cola Hellenic inicirala je Pokret za radost, kojim želi da podstakne ljude na rekreaciju. U sklopu ove inicijative, i Podgorica je dobila prvu Coca-Cola aktivnu zonu.

Partneri kompaniji Coca-Cola Hellenic u realizaciji ovog projekta su Glavni grad Podgorica i Uprava za mlade i sport.

Portal Analitika