Društvo

Vijeće Ekonomskog fakulteta: Izglasano odlaganje svečane promocije

Na nedavno održanoj sjednici Vijeća Ekonomskog fakulteta, članovi Vijeća, profesori, saradnici i predstavnici studenata su se, na predlog Vijeća studenata, pojedinačno izjasnili u vezi sa odlaganjem manifestacije svečane promocija najboljih studenata u prošloj školskoj godini, najavljenoj za 22. decembar 2014. godine.
Vijeće Ekonomskog fakulteta: Izglasano odlaganje svečane promocije
Portal AnalitikaIzvor

-Svi članovi Vijeća, uz dva glasa protiv, odlučili su da se navedena manifestacija odloži. Vijeće smatra da našim najboljim studentima treba dati nagrade u prigodnoj formi, i mi im na izvanrednim rezultatima od srca čestitamo, ali smo odlučili da samu ceremoniju, na kojoj su uvijek bili prisutni i roditelji naših studenata i prijatelji Ekonomskog fakulteta, bezuslovno odložimo do izbora našeg Dekana. Smatramo da u uslovima “v.d. stanja“ i ignorisanja Zaključaka Vijeća Ekonomskog fakulteta, usvojenih na sjednici od 24.11.2014. godine, nije primjereno ogranizovati nikakve ceremonije niti slavlja. Nama nije do teatralnosti, već do što hitnijeg rješavanja problema, koji su poznati široj javnosti, navodi se u saopštenju članova Vijeća, a koje potpisuje Bojana Femić.

U saopštenju se dodaje da je, uprkos stavovima Vijeća o odlaganju ove svečanosti, v.d. dekana, prof. dr Maja Baćović,  “svojevoljno poslala pozivnice na oko 200 adresa”, što, kako pišeu saopštenju, “govori o njenom nepoštovanju najvećeg organa upravljanja na Fakultetu”.

-Time je dovela u neugodan položaj naše najbolje studente, sponzore nagrada i jednu lijepu tradiciju na našem fakultetu zloupotrijebila u svrhe lične promocije, zaključuje se u saopštenju. 

Portal Analitika