Društvo

UCB: Mališanima iz Dječijeg doma u Bijeloj po 2.000 eura

Predstavnici Universal Capital Banke (UCB) su, na inicijativu vlasnika banke Petrosa Statisa, posjetili juče Dječiji Dom u Bijeloj i tom prilikom potpisali ugovore o otvaranju računa za sve štićenike doma uzrasta od tri do pet godina, na koje je uplaćeno po 2.000 eura, saopšteno je Portalu Analitika iz banke.
UCB: Mališanima iz Dječijeg doma u Bijeloj po 2.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Sredstva će biti oročena do njihovog punoljetstva, po najvišoj kamatnoj stopi koju banka trenutno nudi.  Novcem će raspolagati isključivo djeca na čija imena su računi otvoreni, a moći će da ih koriste u koju god svrhu  požele.

Ideja da se novac oroči do punoljetstva, ističu iz banke, trebala bi makar djelimično da olakša situaciju djece za koje problemi u najvećoj mjeri počinju onog momenta kada treba da napuste sigurnost doma u kom su odrasli.

Inicijativu vlasnika banke su podržali i zaposleni, kroz novčane priloge od kojih su kupljeni novogodišnji paketići za svu djecu u domu.

Iz banke naglašavaju da se ovim ne završavaju aktivnosti koje ukazuju na društvenu odgovornost Universal Capital Banke, već da je ovo najbolji način da se sa njima počne.

Portal Analitika