Društvo

Stojanović čestitao policajcima na hapšenju međunarodnih švercera oružja

Direktor Uprave policije Slavko Stojanović, primio je danas službenike Sektora kriminalističke policije koji su direktno učestvovali u hapšenju međunarodnih švercera oružja juče u Podgorici.
Stojanović čestitao policajcima na hapšenju međunarodnih švercera oružja
Portal AnalitikaIzvor

Direktor je policijskim službenicima uputio čestitke na profesionalno realizovanim aktivnostima u ovoj višemjesečnoj akciji, koje su iziskivale kompleksne mjere i radnje sprovođene u saradnji sa američkom agencijom DEA i policijom Rumunije, a koje su rezultirale hapšenjem tri osobe u Crnoj Gori koji su u SAD optuženi za teška krivična djela.

- Službenici naše policije su, svojim profesionalnim kvalitetima, napornim radom i ostvarenom dobrom komunikacijom i koordinacijom sa partnerskim službama u ovoj akciji, još jednom pokazali da je Uprava policije MUP-a pouzdan partner međunarodne policijske saradnje u borbi protiv svih oblika kriminala - kazao je Stojanović.

Crnogorska policija će, dodao je on, kroz pokretanje akcija i aktivno učešće u međunarodnim operacijama, nastaviti da daje doprinos međunarodnim inicijativama i realizovanju konkretnih aktivnosti usmjerenih na savremene bezbjednosne izazove i globalne prijetnje. 

Pripadnici crnogorske policije su postupajući po potjernici NCB Interpol Vašington uhapsili u Podgorici rumunske državljane Cristiana Vintila (44 ) i Virgila Flaviou Georgescua (42) godine, kao i državljanina Italije Massima Romagnolija (43).

Portal Analitika