Društvo

Hipotekarna donirala knjige školama i bibliotekama

Hipotekarna banka donirala je devet kompleta od po 25 knjiga obrazovnim institucijama i bibliotekama širom Crne Gore, saopšteno je Portalu Analitika iz ove banke.
Hipotekarna donirala knjige školama i bibliotekama
Portal AnalitikaIzvor

Tako će knjižni fondovi gimnazija  “Panto Mališić” u Beranama i “Petar I Petrović Njegoš”  u Danilovgradu, Filozofskog fakulteta u Nikšiću, JU „Srednja stručna škola” u Bijelom Polju, Školski centar „Bratstvo i jedinstvo“ u Ulcinju, Gradskoj biblioteci u  Kotoru, Herceg Novom, Baru  i Narodne biblioteke i čitaonice ‘’Njegoš’’ na Cetinju biti bogatiji za vrijedna književna djela.

Hipotekarna banka ovom donacijom želi da obogati fond knjiga u bibliotekama I školama I doprinese naporima ovih ustanova da se kod mladih ljudi poveća interesovanje za čitanje.

‘’Nadamo se da će naš skromni poklon od 25 naslova iz raznih žanrova doprinijeti raznovrsnosti naslova u bibliotekama i da će privući pažnju čitalaca. Kriza čitanja je veoma prisutna u savremenom svijetu i prijeti da ugrozi temeljne vrednosti savremenog društva. Zato, knjiga kao blizak čovjekov prijatelj, treba to da ostane i u ovom savremenom dobu, koje nudi neke nove savremene tehnologije i neke nove, lakše ali i površnije načine sticanja znanja. Treba podsticati ljude, pogotovo mlade, da čitaju knjige, a nadamo se da ćemo ovom našom akcijom barem u nekoj mjeri tome i doprinijeti’’, poručuju iz Hipotekarne banke.   

Portal Analitika