Abiznis

Turkish Airlines: Napravićemo od Kotora hit destinaciju

Sve aktivnosti predstavništva Turkish Airlinesa u Podgorici vezane su za predstavljanje Crne Gore inostranim tržištima, kako bi na taj način povećali broj turista koji ćeje posjetiti. To bi povećalo i broj letova na liniji Podgorica Istanbul i dalje prema drugim destinacijama, rekao je za Pobjedu direktor Turkish Airlinesa za Crnu Goru Oguz Ali Turkeli.
Turkish Airlines: Napravićemo od Kotora hit destinaciju
Portal AnalitikaIzvor

U odnosu na prošlu ljetnju sezonu, Turkish Airlinesa namjerava da poveća broj sedmičnih letova sa četiri na pet.

"Nastavljamo istim tempom, tako da je naš cilj da 2015. godine tokom sezone imamo deset letova sedmično", rekao je Turkeli.

On je kazao da su na nedavno završenom sajmu turizma u Izmiru na svom štandu promovisali Crnu Goru.

"Kad god smo u prilici, čast nam je da predstavimo Crnu Goru. Osim sajmova turizma, za promociju Crne Gore koristimo i različite cross marketing projekte", rekao je Turkeli.

On je istakao da je zadovoljan dosadašnjim poslovanjem u Crnoj Gori.

"Naši ciljevi se mijenjaju iz godine u godinu i sve su zahtjevniji. Sada planiramo da u prvi plan promocije stavimo Kotor, umjesto Dubrovnika, koji je u ovom momentu jedna od top destinacija za tursko tržište", naglašava Turkeli.

Iz Crne Gore najveće interesovanje, kako kaže, imaju za promotivne karte za Istanbul. Svakog mjeseca je aktuelna i Lucky 5 promocija u okviru koje nude pet destinacija po povoljnim cijenama. Aktuelne destinacije u decembru su Njujork, Čikago, Najrobi, Akra i Toronto.

Firma Turkish Airlinesa zapošljava 30.000 radnika i posjeduje 261 avion.

"Ponosni smo vlasnici titule kompanije koja leti u najviše zemalja na svijetu, čak 250", rekao je Turkeli i dodao da ta firma već četiri godine osvaja titulu najbolje u Evropi.

Portal Analitika