Podgorica

Gradnja ženskog paviljona odvija se planiranom dinamikom

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović sa saradnicima obišao je danas gradilište ženskog paviljona za rehabilitaciju zavisnica od psihoaktivnih supstanci na Kakarickoj gori. Zajedno sa gradonačelnikom i njegovim saradnicima gradilište su obišli predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja i Kancelarije za tehničku pomoć pri delegaciji Evropske unije.
Gradnja ženskog paviljona odvija se planiranom dinamikom
Portal AnalitikaIzvor

Izgradnju centra za rehabilitaciju zavisnica finansira Evropska unija, a kofinansijeri projekta su Glavni grad i Vlada Crne Gore u okviru projekta „Rehabilitacija i resocijalizacija korisnika psihoaktivnih supstanci u Crnoj Gori“ u kojem su partneri Glavnog grada opštine Nikšić i Tivat, Zajednica opština Crne Gore i NVO „4 Life“. Budući da ustanova na Kakarickoj gori pruža usluge zavisnicima i njihovim porodicama sa čitave teritorije Crne Gore, pridruženi saradnici u projektu su i kancelarije za prevenciju narkomanije Cetinja, Tivta, Kotora, Nikšića i Podgorice.

1612paviljontemelji

Izgradnja ženskog paviljona počela je 7. novembra 2014. godine. Radovi se odvijaju planiranom dinamikom. Ugovor vrijedan oko 550.000 eura potpisan je sa izvođačem radova nakon sprovedene tenderske procedure u skladu sa standardima Evropske unije, a završetak radova očekuje se tokom sljedeće godine.

Izgradnjom ženskog paviljona biće zadovoljene postojeće potrebe zavisničke populacije u Crnoj Gori, a projektom je predviđena izrada savremenog programa rada, kao i biznis plana kojim bi se obezbjedila finansijska samoodrživost ove javne ustanove čiji je osnivač Glavni grad.

(podgorica.me)

Portal Analitika