Društvo

„HUMANOST“ POSLANIKA: Za đecu Crne Gore ni najniža poslanička plata!

U humanitarnoj akciji “Đeci Crne Gore”, koju je inicirao predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić prikupljeno je 1.204,30 eura, novac koji će biti doniran jednom od porodilišta u zemlji.
„HUMANOST“ POSLANIKA: Za đecu Crne Gore ni najniža poslanička plata!
Portal AnalitikaIzvor

Najavljivana na sva zvona, humana akcija koja je trebalo oko jedne humane ideje da okupi crnogorske poslanike, ambasadore stranih država u Crnoj Gori i zaposlene u Službi Skupštine, što teoretski čini više od 100 osoba, obezbijedila je juče sredstva koja nisu dostigla ni najnižu poslaničku platu koja iznosi 1.250 eura!

Naravno, plata nije uopšte niska, ali se očekivalo da se daleko nadmaši u prikupljanju novca za jedan tako humani cilj, da će oni čija su usta puna altruizma i socijalne pravde, bez problema „izbiti“ barem taj najniži prag.    

A sve je bilo tako dobro zamišljeno, prava režija! Poslanici, ambasadori i službenici Skupštine uz pratnju djece, uzmu ukras za jelku i doniraju novac „shodno svojim mogućnostima, pa onda zajedno kite jelku, takođe posvećenu „svoj đeci Crne Gore“.

1612akcija2

Sudeći po sumi od 1.204,30 eura, crnogorski poslanici i diplomatski kor žive skromno, poput „običnog“ naroda.

Na platnom spisku crnogorskog parlamenta nalazi se 81 poslanik i poslanica. No, humanitarna akcija, ma kako se ona zvala, za đecu ili za porodilište, nije uspjela da ih okupi u većem broju. To nije bio dovoljno jak motiv da se pojave ispred zgrade Skupštine, uzgred, po izuzetno prijatnom vremenu.

1612akcija41612akcija5

Ostaje nada da će prvi među poslanicima pozvati one koji juče nisu mogli izdvojiti vrijeme i novac, da doniraju od svojih „skromnih“ plata, kako bi porodilišta zaista bila mjesta radosti a ne tuge kao što je to bio slučaj u Bijelom Polju.

„Široke ruke“ mogli su biti i predstavnici diplomatskog kora, jer u našoj zemlji, ima preko 20 ambasada.

1612akcija61612akcija8

Zaslužuju crnogorska đeca i porodilišta više od jedne najniže poslaničke plate, zaslužuje budućnost veći zalog nego što juče u kovertama doniraše okupljeni oko jelke na platou ispred Skupštine.

Jeste da se humanost i dobročiniteljstvo ne treba i može mjeriti, ali „jedan“ Vaso Ćuković je Crnoj Gori poklonio Specijalnu bolnicu u Risnu, pa bi mogli narodni predstavnici i svjetski ambasadori, donirati makar za renoviranje jednog crnogorskog porodilišta.

 

Kristina ĆETKOVIĆ

Foto: skupstina.me

Portal Analitika