Društvo

Bar se probudio u strahu od plina

Iako se Bar jutros probudio uznemiren zbog jakog mirisa plina koji se osjećao kroz čitavu Topolicu, mjesta za paniku nije bilo.
Bar se probudio u strahu od plina
Portal AnalitikaIzvor

Iz barske Gimnazije “Niko Rolović”, odakle je i poticao snažan miris, demantovana je bilo kakva opasnost, ali je potvrđeno da je “prekinuta nastava zbog redovnog održavanja sistema za grijanje”. I Muzička škola je danas obustavila nastavu iz istog razloga.

Direktorka Gimnazije Marija Đonović je navela da se radi o redovnom održavanju, kojeg izvodi akreditovana firma ENING, koja je i ugradila postrojenje, a izvođača radova odredilo je Ministarstvo prosvjete”.

Služba zaštite je još jutros reagovala i uputila dva vozila na lice mjesta, nakon zaprimanja informacije o širenju plina.

“Poslali smo dva vatrogasna vozila, ali nije bilo potrebe za bilo kakvom reakcijom. Upozorili smo, međutim, rukovodstvo škole da se ovakvi potezi ne smiju izvesti radnim danima kada u školi ima đaka, da sadržina rezervoara nije smjela da se ispušta bez prethodnog obavještenja Službe zaštite i inspektora zaštite od požara. Naše ekipe su bile na terenu, ventili su zatvoreni, a naloženo je da se škola provjetri”,  objasnio je medijima načelnik Službe zaštite Velizar Čađenović.

Ž.M.

Portal Analitika