Društvo

Čobeljić: Isplatiti jednokratnu novčanu pomoć zaposlenima u Vojsci

Predsjednik Sindikata odbrane i Vojske Crne Gore (SOVCG), Nenad Čobeljić, uputio je dopis ministru finansija Radoju Žugiću, u kojem zahtijeva isplatu jednokratne novčane pomoći zaposlenima u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore.
Čobeljić: Isplatiti jednokratnu novčanu pomoć zaposlenima u Vojsci
Portal AnalitikaIzvor

Čobeljić je naglasio da je Sindikat odbrane i Vojske Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom odbrane, odnosno Službom za finansijske poslove MO, utvrdio da u Ministarstvu odbrane, upravo po personalnim izdacima, postoje unutrašnje rezerve u iznosu od 1,35 miliona eura.

"Takođe smo proračunali i zaključili da se ova sredstva trebaju iskoristiti na način što bi se u vidu jednokratne novčane pomoći u neto iznosu od po 300 eura podijelila zaposlenima u MO i VCG. Na zahtjev SOVCG da i formalno odobrite da se pomenuta sredstva uz novembarsku platu podijele zaposlenima u MO i VCG tražili ste da se sa tim saglasi i ministar odbrane, što je prema našim informacijama gospođa Pejanović-Đurišić i uradila. Obzirom da su se stvorili svi neophodni uslovi da do pomenute isplate dođe, nejasno je zbog čega to do današnjeg dana nije i urađeno. Nejasno je zašto još uvijek niste dali saglasnost da se pomenuta sredstva isplate zaposlenima", navodi Čobeljić u dopisu Žugiću.

On je rekao da je besmisleno govoriti "o krajnje zabrinjavajućoj i poražavajućoj materijalnoj situaciji u kojoj se nalazi 95 odsto zaposlenih u MO i VCG".

"Treba li da podsjećam da nam zarade nijesu povećavane od 2004. godine i da smo po tom pitanju izostavljeni-zaboravljeni čak i 2008. godine kada je zaposlenima u svim državnim institucijama zarada povećana za 30 odsto", rekao je Čobeljić.

Foto: dan.co.me

Portal Analitika