Društvo

Provjere u barskom i podgoričkom tužilaštvu

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković naredio je provjeru svih predmeta u barskom i podgoričkom tužilačkom savjetu zbog većeg broja spornih slučajeva. Pod lupom će biti i više zamjenika osnovnih državnih tužilaca u ta dva grada. Stanković je u izjavi za Dan potvrdio da su provjere u toku i da će do kraja godine dobiti detaljan izvještaj o radu tužilaca.
Provjere u barskom i podgoričkom tužilaštvu
Portal AnalitikaIzvor

“Svi tužioci su mi dostavili pisane izvještaje o radu, ali sam u nekoliko slučajeva naložio dodatne provjere i njihov rad će provjeriti posebna komisija. Radi se o velikom broju predmeta koji zahtijevaju ozbiljnu stručnu analizu. Njihove izvještaje i objašnjnja sam dobio, sad slijede provjere tih izvještaja“, rekao je Stanković.

Zbog toga će biti formirana nezavisna komisija koja treba da utvrdi koji su propusti napravljeni, ko je odgovoran za njih i ko će i na koji način zbog toga odgovarati.

Prema saznanjima Dan-a, ta provjera će biti sprovedena u barskom i podgoričkom osnovnom državnom tužilaštvu. Nakon kontrole znaće se sudbina tužilaca koji su pravili propuste u radu i čiji rezultati ne zadovoljavaju tražene kriterijume. Kako saznaje ovaj dnevni list, postupanje tužilaca iz drugih gradova prema preliminarnim rezultatima koje je Stanković dobio sa terena, nije problematično.

Stanković je započeo kontrolu svih predmeta koji su rađeni u periodu od 2011. do 1. oktobra ove godine. Od te kontrole će zavisiti dalja preofesionalna sudibna mnogih aktuelnih tužilaca.

Izvor: Dan

Foto: rtcg.me

Portal Analitika