Društvo

Ismailisufi: Nevjerovatno da je za radove na sportskoj dvorani u Zeti utrošen toliki novac

U završnom računu finansijskog plana gradske opštine Golubovci za 2013. godinu poseban biser predstavlja obrazloženje kod prihoda od koncesionih naknada za korišćenje prirodnih dobara. Naime, iako je svakom stanovniku sa područja Zete više nego očigledno da se svakodnevno izvlače ogromne količine šljunka iz korita rijeka, prijavljen je prihod nula eura, iako je planirano 10.000 eura naplate, što je opet smiješna cifra u odnosu na ogromne sume koje se stiču eksploatacijom prirodnih dobara, prije svega šljunka, kazao je Čel Ismailisufi, odbornik DF-a u Skupštini Glavnog grada i potpredsjednik Odbora Glavnog grada Pokreta za Promjene.
Portal AnalitikaIzvor

- Poznato je da već nekoliko godina velike građevinske firme i fizička lica ne plaćaju koncesije i ni jedan ugovor nije sklopljen zato što oni navodno čiste korita rijeka, i to besplatno a višak šljunka koriste za dalju distribuciju. Dakle ono što bi grad, gradska opština, i država morali da registruju kao prihode, kod nas se to bukvalno poklanja privilegovanim firmama i pojedincima. U istom tom završnom računu postoji stavka u kojoj piše: Za radove na sportskoj dvorani u Zeti ( konzervacija gradilišta ) utrošeno je 68.691,49 eura. Dakle, prosto je nevjerovatno da je za konzervaciju „Skadra na Bojani“ utrošena tolika suma novca, a prema pričanju mještana kupljen je samo nov katanac koji je postavljen na kapiju - istakao je Ismailisufi.

On tvrdi da iako je kao odbornik u diskusiji tražio odgovor na ova pitanja, nije ih dobio.

- Te još jednom pitam isto - ko je i kada izvršio konzervaciju, kome je isplaćen iznos, zašto je taj nazovi konzerviran objekat devastiran i bukvalno opljačkan jer su čak i željezni ankeri iz betona pokidani, gdje je novac od ilegalnog odvoza šljunka? - rekao je Ismailisufi.

Prema njegovim riječina, iako je Skupština Gradske opštine Golubovci na sjednici održanoj 24.jula usvojila završni račun sa ovim stavkama, a Sekretarijat za finansije dao saglasnost na isti, čini se da se vladajuća partija više ni ne trudi da fingira transparentnost i demokratiju.

- Ovaj završni budžet liči na prostu krađu za koju će odgovorni koji su znali a ćutali, ipak, jednog dana morati da odgovaraju građanima gdje su završile njive pare - zaključio je Ismailisufi.

Portal Analitika