Društvo

Srzentić sa predstavnicima Caritasa Barske nadbiskupije

Predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić danas je ugostio predsjednika Caritasa Barske nadbiskupije monsinjora Zefa Gašija i koordinatora Caritasa Marka Djelovića. Na sastanku su predstavljene svakodnevne aktivnosti i postignuti rezultati, a razgovarano je i o budućim planovima koje ova organizacija planira da realizuje.
Srzentić sa predstavnicima Caritasa Barske nadbiskupije
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Srzentić je izrazio zadovoljstvo zbog posjete predstavnika Caritasa Barske nadbiskupije, naglašavajući važnost svih aktivnosti koje ova organizacija sprovodi već dugi niz godina.

 

-Na današnjem sastanku smo govorili o zajedničkim planovima, obzirom da Bar izgradnjom katedrale dobija jedan značajan objekat, koji će ovom gradu donijeti i nove književne večeri, večeri duhovne muzike, kao i različita predavanja, odnosno jedan značajan iskorak na kulturnom planu ovog grada. Osim podrške koju je svih ovih godina pružala, Opština Bar planira i da se uključi u proslavu 925. godina Barske nadbiskupije, kao najstarije institucije na našim prostorima, a to je samo dio jačanja barskog identiteta - kazao je Srzentić.

Monsinjor Gaši se zahvalio predsjedniku Srzentiću na srdačnom prijemu, ističući zadovoljstvo što će Caritas Barske nadbiskupije nastaviti saradnju sa Opštinom Bar.

-Barska nadbiskupija ove godine slavi 925. godišnjicu ustanovljenja, a nadam se da ćemo slijedeće godine uspijeti da završimo novu katedralu, a kako imamo odličnu saradnju sa barkom lokalnom upravom, iz tog razloga sam zamolio predsjednika Srzentića da ovom prilikom bude naš gost - rekao je monsinjor Gaši.

Caritas Barske nadbiskupije, u skladu sa svojom misijom, već preko dvadest godina realizuje značajan broj projekata kojima pomaže starim i mladim licima, osobama sa invaliditetom, nezaposlenima, izbjeglicama i socijalno ugroženim porodicama. Među njima se posebno ističu kućna njega, topli obrok i dnevni boravak za stare, kućna njega i pomoć u kući osobama sa invaliditetom, prevencija zlostavljanja starih osoba, promocija mentalnog zdravlja, kao i Centar za pomoć i podršku djeci i mladima sa teškoćama u razvoju.

Portal Analitika