Abiznis

Potrošnja struje u novembru veća za 11 odsto

Domaćinstva su u novembru potrošila 97.153.068 kWh električne energije, što je 11 odsto više u odnosu na oktobarsku potrošnju, odnosno 3,5 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom novembra 2013. godine. Prosječan novembarski račun za električnu energiju za domaćinstva (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 34,4 eura.
Potrošnja struje u novembru veća za 11 odsto
Portal AnalitikaIzvor

Domaćinstva na Žabljaku i u Mojkovcu bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 23 eura, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Podgorici gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od oko 41 euro.

Oko 2,75 odsto domaćinstava, koji su trošili znatno više od prosjeka, odnosno  preko 1000 kWh, dobiće račune u iznosu od preko 100€.

Novembarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće oko 138.000 domaćinstava.

Podsjećamo, da Elektroprivreda Crne Gore  organizuje nagradnu igru  ZLATNI ČLAN DOBIJA STAN. Izvlačenje nagrada za prvo kolo nagradne igre biće organizovano 19. decembra, a pravo učešća imaju članovi ZLATNOG TIMA. 

U drugom kolu nagradne igre pravo učešća imaju svi potrošači koji 31. decembra ne budu imali dug po osnovu utrošene električne energije. Takođe, domaćinstva koja do poslednjeg dana decembraizmire sve obaveze prema EPCG, automatski će  postati  i članovi ZLATNOG TIMA i u budućnosti će ostvarivati popust od 10 odsto na mjesečne iznose računa za utrošenu električnu energiju. 

Portal Analitika