Društvo

Inspekcija pojačava kontrolu porodilišta

Ministarstvo zdravlja je, nakon dešavanja u Opštoj bolnici u Bijelom Polju, iniciralo da zdravstveno-sanitarna inspekcija pojača nadzor mimo redovnih aktivnosti, pišu Dnevne novine.
Inspekcija pojačava kontrolu porodilišta
Portal AnalitikaIzvor

Kako su iz ministarstva kazali tom listu, taj vladin resor ima poseban direktorat koji se bavi kontrolom kvaliteta rada u zdravstvenim ustanovama.

"Nakon zatvaranja ginekološkog odjeljenja i neonatologije u bjelopoljskoj bolnici Ministarstvo zdravlja je tražilo od svih zdravstvenih ustanova koje imaju porodilište izvještaj o trenutnom stanju u njihovim odjeljenjima, kao i da nas izvijeste da o aktivnostima koje su sprovodili u cilju unapređenja kvaliteta rada", navode iz ministarstva.

Takođe je zatraženo da se zdravstvenim radnicima, čija je to obaveza, ponovo pojasni procedura i način prijavljivanja intrahospitalnih infekcija i zaraznih bolesti.    

U Klinički centar Crne Gore je početkom novembra primljeno petoro novorođenčadi sa infekcijom dobijenom u bjelopoljskoj bolnici, od kojih je jedno preminulo. Povodom ovog slučaja danas će biti obavljeno kontrolno saslušanje čelnika Ministarstva zdravlja, Instituta za javno zdravlje i bjelopoljske bolnice.   

Portal Analitika