Društvo

Studentski parlament: Riješiti probleme studenata Filozofskog

Studentski parlament Univerziteta Crne Gore podržava sve zahtjeve studenata Filozofskog fakulteta usmjerene na unapređenje uslova studiranja, te će u tom kontekstu inicirati i uputiti zahtjeve Ministarstvu prosvjete, kako bi se došlo do rješenja i išlo u pravcu poboljšanja uslova studiranja, saopšteno je nakon današnjeg sastanka predstavnika tog tijela sa dekanom Filozofskog fakulteta Goranom Barovićem i članovima Vijeća studenata.
Studentski parlament: Riješiti probleme studenata Filozofskog
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik SPUCG Miloš Pavićević, student povjerenik UCG Miloš Vujošević i članovi Izvršnog odbora SPUCG - Miloš Milić i Darko Radojičić posjetili su Filozofski fakultet u Nikšiću.

Članovi Studentskog parlamenta UCG su sa kolegama iz Vijeća studenata Filozofskog fakulteta, obišli prostorije fakulteta i upoznali se sa trenutnim uslovima u zgradi, kao i primjedbama i zahtjevima studenata ovog fakulteta u pogledu unaprijeđenja kvaliteta nastave i uslova studiranja.

"Zahtjevi studenata Filozofskog fakulteta, koji su izloženi na sastanku sa upravom Univerziteta prošle sedmice, o kojima se razgovaralo i tokom današnje posjete, a koji se odnose na mogućnost polaganja ispita u avgustovskom roku bez ograničenja u pogledu broja predmeta, ponovno uspostavljanje budžetskih mjesta na studijskom programu Psihologija, kao i zahtjev za održivost studijskog programa Crnogorski jezik i južnoslovenske književnosti, kontinuirano ulaganje u bolju tehničku opremljenost i bolji uslovi u zgradi u kojoj se održava nastava na odjeljenju u Beranama, imaju punu podršku Studentskog parlamenta UCG“, saopšteno je iz SPUCG-a.

Nakon što je uprava Univerziteta Crne Gore na sastanku koji je održan 2. decembra, upoznata sa saproblemima i zahtjevima studenata Filozofskog fakulteta, postignuta je saglasnost da o svemu tome treba upoznati i Ministarstvo prosvjete, kako bi se pristupilo iznalaženju rješenja za probleme sa kojima se suočavaju studenti ove univerzitetske jedinice.

Foto: niksic.me

Portal Analitika