Abiznis

Vodeće francuske kompanije zainteresovane za ulaganja u Crnu Goru

Premijer Crne Gore Milo Đukanović sastao se danas u Ministarstvu vanjskih poslova Francuske sa rukovodiocima vodeći francuskih kompanija u oblasti turizma koje su iskazale interesovanje za ulaganje u našu državu.
Vodeće francuske kompanije zainteresovane za ulaganja u Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

Na sastanku održanom pod pokroviteljstvom specijalnog predstavnika Francuske za ekonomske odnose sa zemljama Zapadnog Balkana Alanom Rišarom predstavljeni su turistički i razvojni potencijali Crne Gore i to predstavnicima Pariss Inn Grupe, Orex Loisirsa, Vinci aerodroma, Vichiya, d'Aquio thermes i drugih.

Iskazano je posebno interesovanje za partnerstvo u modernizaciji aerodroma, kao i u ukupnim turističkim uslugama.

“Ponovljena je spremnost Francuske da podstakne investicionu i ekonomsku saradnju u cilju produbljavanja ekonomskih veza dviju zemalja.”, saopšteno je iz Vlade.

Trodnevna zvanična posjeta predsjednika Vlade Francuskoj završena je razgovorima u Donjem domu Francuskog parlamenta – Narodnoj skupštini.

“U razgovoru sa predsjednikom Francuskog parlamenta Klodom Bartolonom, iskazano je uvjerenje da će ova posjeta dati novi impuls odnosima Crne Gore i Francuske – država koje povezuju istorijsko savezništvo i zajedničke evropske vrijednosti”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su ukazali na otvorenost dviju država da svoje odnose nastave da grade u pravcu strateške saradnje i jačanja ekonomskih veza.

Snažna podrška evropskim i evroatlantskim integracijama Crne Gore ponovljena je i tokom razgovora predsjednika Vlade u Donjem domu francuskog parlamenta.

Bartolon je odao priznanje Crnoj Gori i Đukanoviću na poslu koji obavlja na putu integracija kao i u ulozi faktora stabilnosti i prosperiteta na Balkanu, što je, kako je ocijenjeno, značajno za čitavu Evropu.

Razgovarano je i o regionalnim prilikama, posebno u kontekstu potrebe da Zapadni Balkan svoju bezbjedosnu i ekonomsku perspektivu gradi u okviru evropskih i evroatlantskih institucija.

Portal Analitika