Društvo

Tužilaštvo: Stanković nije primio mito

Vrhovni državni tužilac, Ivica Stanković, nije primao mito niti izvršio bilo koje krivično djelo za koje se gonjenje preuzima po krivičnoj dužnosti, pa nema potrebe za daljom finansijskom istragom, saopšteno je iz Tužilaštva.
Tužilaštvo: Stanković nije primio mito
Portal AnalitikaIzvor

Ranije su poslanici Velizar Kaluđerović i Koča Pavlović pozvali na provjeru o tome da li je Stanković povezan sa djelima korupcije, pa je Tužilaštvo sprovelo uviđaj i, kako su saopštili, utvrdilo da glasine na koje su poslanici ukazali nijesu osnovane.

„Ne postoji osnov sumnje da je Stanković izvršio krivično djelo primanje mita, niti bilo koje drugo krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti“, navodi se u saopštenju Tužilaštva, prenosi portal RTCG.

Nesporno je, kako piše u saopštenju, utvrđeno da poslanici Kaluđerović i Pavlović ne raspolažu konkretnim činjenicama o tome da je Stanković izvršio bilo koje krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti.

„Poslanici nisu uputili na valjane dokaze kojima bi potkrijepili svoje tvrdnje. Izjave poslanika bazirane su na navodnim glasinama“, navodi se u saopštenju.

Iz Tužilaštva su objasnili da su poslanici ukazali na izvore glasina koje je Specijalni tužilac provjerio i, kako se navodi, utvrdio da su neosnovane.

Pošto u ovom slučaju ne postoji osnov sumnje da je izvršeno bilo koje krivično djelo, tužilaštvo je utvrdilo da nema zakonskog osnova za vođenje finansijske istrage u ovom slučaju.

 

Portal Analitika