Društvo

Konjević i Stojanović sa diplomcima V i VI generacije Policijske akademije

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević i direktor Uprave policije Slavko Stojanović primili su juče 58 svršenih polaznika V i VI generacije Policijske akademije. Nakon što je Vlada Crne Gore, krajem oktobra, usvojila Informaciju o potrebi prijema 58 akademaca Policijske akademije, Ministarstvo unutrašnjih poslova je u ponedjeljak 8. decembra raspisalo javne oglase za prijem pripravnika.
Konjević i Stojanović sa  diplomcima V i VI generacije Policijske akademije
Portal AnalitikaIzvor

Konjević i Stojanović su akademce upoznali sa preduzetim aktivnostima koje su bile neophodne za stvaranje uslova za prijem pripravnika u Upravu policije MUP-a.

Naime, potrebnih 250.000 eura obezbijedili su Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo prosvjete, s obzirom na to da je Policijska akademija u njegovoj nadležnosti. Raspisani su oglasi i nakon okončanja procedure, neće biti ni jedan diplomac Policijske akademije kojem MUP nije omogućio da odradi pripravnički staž. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova će zahvaljujući ostvarenim uštedama, a nakon usvajanja Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji, stvoriti uslove da se početkom naredne godine raspišu oglasi i primi u radni odnos, u zvanju potrebnom Upravi policije, određeni broj polaznika Policijske akademije koji su završili pripravnički.

 

Portal Analitika