Društvo

Prezentacija Habiba Leševića sjutra u Rektoratu

Univerzitet Crne Gore, u saradnji sa Britanskim savjetom i NVO Krug iz Londona, povodom priprema za Green Culture Fest 2015, organizuje sjutra u 12 časova u Rektoratu interaktivnu prezentaciju Habiba Leševića sa Cass Business School u Londonu.
Prezentacija Habiba Leševića sjutra u Rektoratu
Portal AnalitikaIzvor

Kroz dinamičnu prezentaciju, ovaj mladi inovator, preduzetnik, mislilac i predavač na više univerziteta u Londonu i Berlinu, predstaviće koncept ,,zelene kulture” kao održivog načina života, oslanjajući se na savremenu britansku praksu.

„Lešević će predstaviti zelenu kulturu kao   oncept koji u sebi integriše principe ,,zelene kreativne industrije”, ,,zelenog biznisa”, ,,zelene nauke” i ,,zelenog razmišljanja”, kao holistički pristup rješavanju problema i planiranju razvoja kroz multidisciplinarnu saradnju sektora kao što su urbanizam i arhitektura, nauka i inovacije, biznis i preduzetništvo, umjetnost i dizajn. U srcu ovog procesa stoje kreativne industrije koje svojim znanjem i potencijalom za kreiranje inovativnih i održivih rješenja povezuju sve druge sektore. Kultura i kreativne industrije snažno djeluju na ponašanje ljudi, oblikujući njihov pogled na svijet i transformišući njihovo mišljenje“, stoji u saopštenju Rektorata UCG-a.

Habib Lešević je domaćin i predavač na Green Culture Fest 2015 i zajedno za organizatorom NVO Krug iz Londona, ko-kreator programa ove manifestacije koja će se treći put za redom održati u Crnoj Gori. Porijeklom  Crnogorac, Lešević je osnivač  KNTXT  firme  bazirane u Londonu koja se bavi integralnim razvojem pojedinaca, organizacija i zajednica kroz obuke, coaching i preduzetničke projekte. Njegovo suštinsko interesovanje je  da  razvija  ljudski  potencijal  i  podstiče inovativne prakse  kako bismo gradili ekološki, kulturno i ekonomski održive projekte. Trenutno predaje preduzetništvo, održivost i teorije sistema na Cass Business School i ESCP Europe biznis školi u Londonu. Njegov akademski rad doprinio je osnivanju škole Integralnog preduzetništva- svjesnom, holističkom pristupu biznisu. Živi i radi u Londonu i Berlinu.

Portal Analitika