Kultura

DEUS: "Skriveno arheološko blago Podgorice" u Galeriji "Art"

Izložba fotografija „Skriveno arheološko blago Podgorice“, čiji je autor Slobodan Čukić, biće sjutra otvorena u Galeriji „Art“ u 19 časova, u okviru Decembarske umjetničke scene.
DEUS: "Skriveno arheološko blago Podgorice" u Galeriji "Art"
Portal AnalitikaIzvor

Odabrane fotografije prikazuju istoriografske i arheološke fakte i činjenice vezane za okolinu Podgorice, okruženje Skadarskog jezera, brdske predjele Riječke i Lješanske nahije.

Slobodan Čukić završio je Filozofski fakultet u Nikšiću, na odsjeku za klasičnu filozofiju. Od 1991. do 1998. bio je angažovan u Radiju Crne Gore, a zatim je u Vijestima proveo proteklih petnaest godina. Obradio je mnoga istorijska i naučna pitanja u formi dužih feljtona, trudeći se da uvijek bude aktuelan. Objavljivao je eseje u časopisima Ars, Gest, Balkanika i Plima sa različitom teamtikom - od filozofske i politološke, do filmske kritike. U bosanskom časopisu Jukić objavio je 2002. temat o njemačkom filozofu Peteru Sloterdijku. U časopisu Plima je o istom filozofu objavio i separate. Uskoro će se u izdanju Instituta za crnogorski jezik i književnost i Matice crnogorske pojaviti zbornici u kojima će biti njegovi eseji o Vojislavljevićima.

Portal Analitika