Kultura

RADULOVIĆ: Ovdje me bodre što god da uradim

Svi glumci kažu da postoji određena odgovornost kada igraš pred svojom publikom, ali je satisfakcija veća. To su vaši navijači i bodre vas što god da uradite, kaže za Portal Analitika atraktivna mlada glumica Staša Radulović.
RADULOVIĆ: Ovdje me bodre što god da uradim
Portal AnalitikaIzvor

Rođena Podgoričanka, koju šira publika poznaje po ulozi zavodnice, Ruskinje Nataše, u seriji „Budva na pjenu od mora“, studirala je glumu u Londonu. Sinoć je ovdje bila - ne ispred kamera - već na sceni podgoričkog KIC-a, igrajući sa kolegama Markom Živićem, Katarinom Marković, Srđanom Karanovićem i Bojanom Ordinačev u komediji „Ljubavnici“ u režiji i adaptaciji Rada Vukotića, i produkciji beogradskog Pozorišta „Slavija“. O prvom gostovanju u Crnoj Gori sa ovim komadom kaže:

- Adrenalin je bio veliki, a i trema. Ali utisci su fantastični. Ne samo moji, nego kompletne ekipe. Trebalo je malo vremena da pridobijemo publiku - što je dobro. Jer, nekako je bolje kad nije sve na „prvu loptu“. Potrudili smo se malo više nego obično i mislim da je to urodilo plodom.

Na pitanje da li je ovdašnja publika, koja je ovacijama ispratila sa scene, bila zahtjevna, odgovara:

- Meni je baš prijalo. Naredne noći igramo u Golubovcima i nadam se da će biti dobro kao što je bilo u KIC-u „Budo Tomović“.

Stalna članica glumačkog ansambla Pozorišta „Slavija“, već ima više komada u kojima igra na za taj beogradski teatar. Radulović kaže da s njima redovno gostuje širom regiona, ali potcrtava da su prvi put na jednog crnogorskoj sceni.

- Bilo je mnogo planova, ali tek sad smo uspjeli da ih realizujemo, tako da smo se svi radovali ovom gostovanju. Ja – posebno.

S druge strane, osim uloge u „Budve na pjenu od mora“, mlada glumca do sada nije bila u prilici da zaigra u nekoj crnogorskoj pozorišnoj produkciji ili komadu crnogorskog reditelja.

- Bilo bi to spajanje lijepog i korisnog. Češće bih bila sa mojom porodicom, što bi mi prijalo. Dakle, radovala bih se svakako budućem pozivu da zaigram ovdje u nekom naslovu – s oduševljenjem zaključuje Radulović.

Reditelj Rade Vukotić, koji je „Ljubavnike“ napravio prema komadu „Pidžama za šestoro“ francuskog komediografa Marka Kamelotija, prilagodio je originalni tekst za regionalna izvođenja.

- Već dugo godina adaptiram komade. Sve moje predstave, a uglavnom su to vodvilji Marka Kamelotija ili drugih pisaca, prenesem u neko naše podneblje. I uvek je tu neko iz Crne Gore, Hrvatske, Makedonije... Naš narod to voli, i kad voli – što ne bih to napravio?! To je najjednostavniji recept koji odlično prolazi. I dok god prolazi, ja ću tako da radim. Nakon Srbije, Makedonije i Crne Gore, probaćemo da predstavu vidi širi region. To uvek želim, ali ne zavisi samo od mene. Moje su želje da što više obiđemo, da što više ljudi vidi ove predstave i da se lepo zabavlja. A i glumci se lepo zabavljaju – rekao je Vukotić.

K.J.

Foto: glorija.rs 

Portal Analitika