Društvo

Kovačević: Možda je došlo vrijeme za reizbor direktora svih zdravstvenih ustanova

Možda je došlo vrijeme da se izvrši reizbor svih direktora zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori, jednim prijedlogom izmjena i dopuna zakona u kojem bi se tačno tražio rok od tri mjeseca da se kompletno izvrši ponovni izbor svih rukovodilaca u zdravstvenim ustanovama, kazala je član skupštinskog Odbora za zdravstvo poslanica DPS-a Zorica Kovačević.
Kovačević: Možda je došlo vrijeme za reizbor direktora svih zdravstvenih ustanova
Portal AnalitikaIzvor

„Neki se tu nalaze po 20 godina, 14, 15. Možda su se neki zamorili, možda treba da dođu novi ljudi. Ovaj slučaj iz Bijelog Polja je dovoljan da stavi sumnju na rad čitavog zdravstvenog sistema”, saopštila je Kovačević Radiju Antena M.

Sjednica skupštinskog Odbora za zdravstvo na kojoj je trebalo da bude obavljeno kontrolno saslušanje čelnika Ministarstva zdravlja, Instituta za javno zdravlje i bjelopoljske bolnice, povodom slučaja infekcija beba, odgođena je za petak, saopšteno je iz Parlamenta. 

Na sjednici Odbora, kako je ranije najavljeno, biće saslušani bivši ministar zdravlja Miodrag Radunović, pomoćnik ministra Mensud Grbović, diirektor Instituta Boban Mugoša i direktor u ostavci Opšte bolnice u Bijelom Polju Tomislav Jeremić. Inicijativu za saslušanje podnijeli su poslanici Pozitivne i Demokratske partije socijalista.

“Pitaću predstavnike Ministarstva zdravlja koje su aktivnosti preduzeli u svim opštim bolnicama u Crnoj Gori u cilju sagledavanja sadašnjeg stanja i preduzimanju mjera da se takvi slučajevi ponovo ne dese. Posebno ću ih pitati imaju li informacije u vezi sa preduzimanjem mjera iz izvještaja Unicef-a o stanju porodilišta i jesu li pokrenuli pitanje odgovornosti. Treba da pošaljemo jednu poruku građanima-je li zdrvastveni sistem bezbjedan za buduće majke i porodilje”, pojasnila je Kovačević.

Podsjećamo Klinički centar Crne Gore od 3. do 13. novembra primljeno je petoro novorođenčadi sa infekcijom dobijenom u bjelopoljskoj bolnici, od kojih je jedno preminulo.

Izvor: Antena M

Portal Analitika