Društvo

TAHIROVIĆ: Nijesam direktno odgovorna za slučaj infekcije beba

Smijenjena šefica Odjeljenja bjelopoljskoj Opštoj bolnici dr Haka Tahirović saopštila je za Dnevne novine da ne smatra da je direktno odgovorna za slučaj infekcije pet beba, od kojih je jedna nekoliko dana kasnije preminula u Kliničkom centru Crne Gore.
TAHIROVIĆ: Nijesam direktno odgovorna za slučaj infekcije beba
Portal AnalitikaIzvor

„Sebe ne doživljavam odgovornom, a javnosti radi i u cilju objektivnog informisanja imam moralnu odgovornost i želim da naglasim da nijesam učestvovala u liječenju, niti sam obaviještena od strane ordinirajućih ljekara o cijelom slučaju", kazala je Tahirović za Dnevne novine.

Navodeći kako su pedijatri samostalni u svom radu, dr Tahirović tvrdi da ni u jednom slučaju nije obaviještena "o prijemu, indikacijama za prijem, liječenju, nastalim komplikacijama, kao ni odluci o transportu u KCCG pod uputnom dijagnozom sepse".

Ona tvrdi i da su novorođenčad iz porodilišta prevođena u Odsijek neonatologije "uglavnom nakon isteka regularnog radnog vremena i transportovana noću bez ikakvog obavještenja o tome".

„Moji pokušaji da spriječim narušavanje osnovnog protokola u radu nijesu naišli na razumijevanje. Zauzvrat sam dobijala prijave da počinioce sprečavam i ograničavam u radu, da zloupotrebljavam službeni položaj i vršim mobing", navodi dr Tahirović.

Dnevne novine

Portal Analitika