Društvo

Danas protest radnika iz javnog sektora

Protest zaposlenih u javnom sektoru koji traže povećanje plata, biće održan danas na platou ispred parlamenta.
Danas protest radnika iz javnog sektora
Portal AnalitikaIzvor

Protest "Radim, a nemam", organizuju predstavnici granskih sindikata iz javnog sektora - prosvjete, Univerziteta Crne Gore, zdravstva, odbrane i Vojske, uprave i pravosuđa, energetike, ministarstva unutrašnjih poslova i javne uprave kao i stambeneo-komunalne privrede.

Predstavnici sindikata poručili su da skup nema političku već isključivo sindikalnu pozadinu, navodeći da očekuju oko pet hiljada građana.

Oni smatraju da ima prostora za povećanje plata, ako ima volje.

Predsjednik sindikata prosvjete, Zvonko Pavićević, kazao je ranije da većina zaposlenih u javnom sektoru ima platu manju ispod prosječne, koja iznosi oko 486 EUR.

On je ocijenio da su pregovori, koji su trajali od juna, vođeni samo da se ispuni forma, navodeći da je sindikalce dodatno iziritirao stav premijera Mila Đukanovića da je neozbiljno tražiti povećanja plata.

Saobraćaj u dijelu centra Podgorice danas će biti obustavljen više od četiri sata, zbog protesta zaposlenih u javnom sektoru koji će biti održan na platou ispred državnog parlamenta.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, saobraćaj će od devet do 13 sati i 30 minuta biti obustavljen na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, od raskrsnice sa ulicom Kralja Nikole do raskrsnice sa ulicom Stanka Dragojevića, kao i u Karađorđevoj ulici.

Zabrana saobraćaja važi za sve kategorije vozila.

Portal Analitika