Društvo

PG: Nacrt plana postavljanja privremenih objekata stavljen na javnu raspravu

Nacrt plana postavljanja privremenih objekata na teritoriji glavnog grada, koji je utvrdio gradonačelnik Slavoljub Stijepović, stavljen je na 15 – dnevnu javnu raspravu od 4. decembra, a centralna javna rasprava tim povodom najavljena je za 16. decembar u KIC-u „Budo Tomović“ u 10 sati.
PG: Nacrt plana postavljanja privremenih objekata stavljen na javnu raspravu
Portal AnalitikaIzvor

Montažni objekti

Kako se navodi u dokumentu Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj pod montažnim objektima privremenog karaktera podrazumijevaju se: montažni objekat kiosk, zatvorena bašta kao samostalni privremeni objekat, manji sportski objekat, otvoreni šank sa terasom, auto pijace, zatvorena bašta u sastavu ugostiteljskog objekta, reklamno oglasni panoi, tenda i objekti koji se mogu izmještati s jednoga mjesta na drugo (ljetnja bašta, izložbene police, javne telefonske govornice, kiosk u sklopu autobuskog stajališta, pokretna tezga, automat za prodaju cigareta, aparat za prodaju osvježavajućih napitaka, sladoleda, dezerta, kestenja, kikirikija i sl.).

Zavisi od ekskluzivnosti

- Kiosci se postavljaju u više tipova, što zavisi od ekskluzivnosti dijela grada u kome se postavljaju (na glavnim bulevarima su u mermernoj obradi, dok su unutar ostalih djelova naselja od metala i stakla). U cilju ukrasa i maskiranja, izvode se holtikulturni radovi i postavka predviđenog mobilijara na lokaciji na kojoj se nalazi privremeni objekat, kao i u pojasu 10 metara oko same lokacije. Zatvorene bašte, kao privremeni samostalni objekti, planiraju se kao objekti u kojima se osim ugostiteljske, može obavljati i druga djelatnost. Pri njenom postavljanju, treba voditi računa o saobraćajnom prilazu i parking površini – navodi se u Nacrtu plana postavljanja privremenih objekata na teritoriji glavnog grada.

Nesmetana komunikacija

Manji sportski objekat je objekat sa odgovarajućim sadržajem i ugrađenom opremom, zatvorenog tipa, od montažnih elemenata sa zidovima i krovnim prekrivačem od impregniranog, plastificiranog ili drugog sličnog materijala, koji se postavlja kao samostalni objekat u funkciji sportskih aktivnosti ili otvorenog tipa. Kako se navodi se u nacrtu, veličina parcele na kojoj se postavlja sportski objekat mora omogućiti funkcionisanje u rekreativne svrhe sportskog terena, što znači da zauzetost parcele mora imati površine za parkiranje ili garažiranje vozila, i omogućiti nesmetanu komunikaciju. Zelenilo uz objekat iznosi minimum 20 posto površine, a udaljenost od susjednih objekata mora biti optimalna, kako bi se omogučio njihov nesmetan rad.

Pobjeda.me

Portal Analitika