Društvo

U susret praznicima: Podgorica će biti okićena do 19. decembra

Ekipe Komunalnih usluga u susret novogodišnjim i božićnim praznicina već su počele da kite glavni grad i kako očekuju Podgorica će u punom sjaju zablistati na svoj dan, 19. decembar.
U susret praznicima: Podgorica će biti okićena do 19. decembra
Portal AnalitikaIzvor

Ekipe Komunalnih usluga D.O.O Podgorica do sada su montirali novogodišnje ukrase na nekim djelovima u centru grada. Izdvojena su sredstva za nabavku novih dekoracija, pa će se za vrijeme novogodišnjih praznika šareniti veći dio grada.

“S obzirom da smo ove godine, u okviru naših mogućnosti, opredijelili sredstva za nabavku novih dekorativnih ukrasa ,akcenat smo stavili na ukrašavanje gradskih trgova (Trg Republike, Trg kod Sahat kule, Rimski trg), ulice užeg jezgra grada, bulevare i kružne tokove”, kazala je za CdM PR preduzeća Komunalne usluge Maja Vukčević.

Takođe, u tom preduzeću planiraju da okite i uža jezgro gradskih opština Golubovci i Tuzi.

“Moramo napomenuti da su postojeći novogodišnji dekorativni ukrasi koji su nabavljeni još 2007. godine u prilično lošem stanju, jer ih već sedam godina montiramo i demontiramo sa stubova javne rasvjete. Veliki dionjih smo uspjeli popraviti i dovesti u funkcionalno stanje”, istakla je Vukčević.

Na centralnom gradskom trgu i ove godine biće postavljena jelka i ukrasna kočija. Drveće magnolija biće ukrašeno dekorativnim zavjesama.

“Nastojaćemo da angažujemo i animatora za najmlađe mališane, poznatog Djeda Mraza, koji bi na trgu bio u periodu od 25. decembra ove do 15. januara naredne godine”, dodala je Vekčević.

Ona je pozvala sve privredne subjekte koji su u mogućnosti da pomognu ovogodišnje ukrašavanje Glavnoga grada i doprinesu što ljepšem prazničnom izgledu Podgorice.

“Naše Društvo će obezbijediti svu neophodnu tehničku podršku u vidu radne snage, opreme i mehanizacije kako bi se ovakvi i slični projekti realizovali”, naglasila je Vukčević.

Planirano je da se sa ukrašavanjem glavnog grada završi do sredine decembra, pa se očekuje da Podgorica zablistati punim sjajem na svoj dan, 19. decembar.

“Svim građanima želimo srećne predstojeće novogodišnje i bozićne praznike”, zaključila je Vukčević.

CdM

Portal Analitika