Društvo

Crveni krst obilježio Međunarodni dan volontera

Crveni krsta Crne Gore obilježio je Međunarodni dan volontera.
Crveni krst obilježio Međunarodni dan volontera
Portal AnalitikaIzvor

Crveni krst Crne Gore je ovim povodom organizovao konferenciju za volontere pod nazivom „Postani volonter – Ispričaj i ti svoju priču o Crvenom krstu“. Preko četrdeset volontera iz petnaestak crnogorskih opština, kao i srednjoškolci iz Podgorice, su imali priliku da čuju više o Crvenom krstu, njegovim programima, značaju volontiranja i načinima kako se može volontirati u Crvenom krstu. Preko dvadeset volontera je predstavilo i svoje iskustvo, jer se i ovaj Dan volontera u Crvenom krstu proslavlja u okviru kampanje „Moja priča o Crvenom krstu“.

Jedna od volonterki je Tijana Radović, koja je kazala da je ponosna  na svoj posao i da Crveni krst znači humanost, ljubav, požrtvovanost, ne za sebe, već za cjelokupno društvo.

-Brzina života, tokovi, informacione tehnologije doprinijeli su udaljavanju ljudi i zaboravljanju onog osnovnog, a to je ljudski život. Za mene volontiranje znači puno, a nadam se makar malo onome kome pružam pomoć. Moje lično zadovoljstvo je nemjerljivo naspram jednog nasmijanog dječjeg lica, zahvalnosti onih kojima je pomoć potrebna ili zabrinutog povrijeđenog lica.

Stalne edukacije na našim radionicama šire naše granice i mogućnosti. Samim tim stičemo više znanja, svakim danom sve brojniji i sa više hrabrosti. Sigurni u sebe i ono što radimo, pružamo maksimum za bolje svih nas, naše budućnosti. Ovom prilikom voljela bih mojoj generaciji poručiti da malo našeg slobodnog vremena, na ovaj način iskorišćenog, nekome znači mnogo, kazala je Radović.

 

 

Portal Analitika