Društvo

Gošović: Loše stanje u bolnici u Bijelom Polju konstatatovano još 2008.

Klub poslanika SNP-a ima saznanje da je Komisija Ministartsva zdravlja još 2008.godine utvrdila je situacija u Opštoj bolnici u Bijelom Polju bila veoma loša, te da se, kako tvrde, nijesu preduzele mjere da se situacija unaprijedi.
Gošović: Loše stanje u bolnici u Bijelom Polju konstatatovano još 2008.
Portal AnalitikaIzvor

-Klub poslanika SNP-a ima saznanje da je Rješenjem Ministarstva zdravlja, rada i socijalnog staranja broj 02-2507 od 01.08.2008.godine, formirana Komisija koja je dana 13, 14, i 15. avgusta 2008.godine, izvršila provjeru kvaliteta stručnog rada u Opštoj bolnici Bijelo Polje, te o utvrđenom stanju dana 15.08.2008.godine podnijela Izvještaj  Ministru zdravlja, rada i socijalnog staranja. Prema informacijama sa kojima raspolažemo navedenim Izvještajem konstatovano je, da je upravljanje Opštom bolnicom Bijelo Polje bilo krajnje loše, bez elementarne zainteresovanosti i bez preduzimanja bilo kakvih mjera da se kvalitet stručnog rada i organizacija rada svih bolničkih službi eventualno unaprijedi i dovede do nivoa potrebnog za normalno funkcionisanje Bolnice, navodi se u saopštenju Nevena Gošovića.  

Za dan ponedjeljak u 9 časova sazvana je sjednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, na kojoj će se obaviti kontrolno saslušanje bivšeg ministra zdravlja Miodraga Radunovića, direktora Instituta za javno zdravlje Bobana Mugoše i čelnike Opšte bolnice u Bijelom Polju.

-U saznanju smo da je predmetnim Izvještajem predloženo da se pod hitno smijeni kompletan menadžment Opšte bolnice u Bijelom Polju, kako bi se spriječilo dalje srozavanje kvaliteta stručnog rada i kako bi se na taj način obezbijedila neophodna zaštita prava i zdravlja pacijenata Bijelog Polja i okoline, dodaje se u saopštenju.     

Klub poslanika SNP-a traži da se uputi zahtjev Ministarstvu zdravlja za dostavljanje Odboru za zdravstvo, rad i socijalno staranje Izvještaja o provjeri kvaliteta stručnog rada u Opštoj bolnici Bijelo Polje od 15.08.2008.godine, kako bi se utvrstio u razmatranje na sjednici u ponedjeljak.

Portal Analitika