Društvo

Luštica Divelopment donator Specijalne bolnice za psihijatriju Dobrota

U okviru programa podrške lokalnoj zajednici, Luštica Development AD donirala je Zdravstvenoj ustanovi Specijalna bolnica za psihijatriju „Dobrota“ iz Kotora sredstva u iznosu od 5.000 eura koja će biti usmjerena za rješavanje najurgentnijih potreba, saopšteno je iz pomenute kompanije.
Luštica Divelopment donator Specijalne bolnice za psihijatriju Dobrota
Portal AnalitikaIzvor

Kako stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika među prioritetnim se smatraju rekonstrukcija kuhinje i sistema grijanja za odjeljenje hroničnih bolesnika.

„Psihijatrijska djelatnost je jedna od najzahtjevnijih i najhumanijih djelatnosti u okviru zdravstvenog sistema uopšte. Rad u ovim ustanovama je izuzetno težak a uslovi rada složeni, posebno u uslovima ekonomske krize i nedostatka materijalnih sredstava. Zato je neophodna svaka donacija od humanitarnih institucija i organizacija, kao i uglednih društava i kompanija kakva je Luštica Divelopment“, saopštio je direktor Ustanove, doc. dr sc Dragan Čabarkapa.

Specijalna bolnica za psihijatriju „Dobrota“ je jedina specijalizovana bolnica za psihijatriju u Crnoj Gori a osnovana je 1953. godine i predstavlja najznačajniju stacionarnu ustanovu za psihijatrijsku zdravstvenu djelatnost u Crnoj Gori.

Bolnica je maksimalno popunjena sa 260 pacijenata na 8 odjeljenja, o kojima se stara stručni kadar sa 10 specijalista psihijatara, 7 ljekara specijalizanata, 3 psihologa, 3 socijalna radnika, 2 defektologa, 79 medicinskih tehničara, kao i prateće službe sa ukupno 150 zaposlenih.

Portal Analitika