Društvo

Bjelopoljski penzioneri dobijaju zgradu sa deset stambenih jedinica

U Podgorici je danas potpisan ugovor izgradnji stambenih jedinica za penzionere u Bijelom Polju.
Bjelopoljski penzioneri dobijaju zgradu sa deset stambenih jedinica
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić je prilikom potpisivanja kazao da lokalne uprave bez obzira na objektivni ekonomski momenat koji nije nimalo lak ipak ne smiju dozvoliti da briga o najranjivijim grupama bude pod znakom pitanja na bilo koji način.

"Zato danas i potpisujemo ovaj sporazum, a inicijativa je naravno potekla od Udruženja penzionera u Bijelom Polju. Ovo svima pokazuje da vodimo pažnju ne deklarativno, već da naša briga na ovakav način dobija izraz i u stvarnom životu", poručio je Žurić.

Ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković kazao je da se gradi stambena zgrada sa deset stambenih jedinica .

"Ja se nadam da ovo nije zadnji projekat koji ćemo sa Udruženjem penzionera raditi već da ćemo zajedno sa njima praviti putokaz i za druge opštine u Crnoj Gori, jer Nikšić, Bijelo Polje, a prije svega Podgorica su pokazali kako Udruženje penzionera zajedničkim naporima mogu da obezbijede da oni koji su najviše socijalno ugroženi dobiju krov nad glavom. To je još jedan dokaz da brinemo o standardu, ali u o najugroženijim u populaciji penzionera", poručio je Bošković.

Direktor fonda penzijskog i invalidskog Dušan Perović govorio je o iznosu novca koji je potreban za izgradnju.

"Fond penzijskog i invalidskog osiguranja učestvuje sa 30.000 eura u ovom projektu, 30.000 Ministarstvo rada i socijalnog staranja i 30.000 eura Udruženje penzionera Bijelo Polje, a preostali dio će obezbijediti opština Bijelo Polje. Rok završetka radova je 30.septembar naredne godine", zaključio je Perović.

CdM

Portal Analitika