Društvo

Glavni grad će donirati računare organizacijama lica sa invaliditetom

Podgorica i Savjet za pitanja lica sa invaliditetom prepoznali su ulogu organizacija lica sa invaliditetom kao ključnog partnera, koji će zajedničkim akcijama doprinijeti poštovanju ljudskih prava lica sa invaliditetom, kao i daljoj realizaciji Akcionog plana prilagođavanja objekata u javnoj upotrebi u vlasništvu Glavnog grada - Podgorice za pristup i kretanje lica smanjene pokretljivosti i lica sa invaliditetom 2014-2015.
Glavni grad će donirati računare organizacijama lica sa invaliditetom
Portal AnalitikaIzvor

Ove godine Savjet za pitanja lica sa invaliditetom je 3. decembar, Svjetski dan osoba sa invaliditetom, obilježio održavanjem prve śednice Savjeta u novom sazivu na kojoj su razmatrane buduće smjernice i pravci djelovanja koji su od posebnog interesa za lica sa invaliditetom.

 Tim povodom predśednik Savjeta dr Nebojša Kavarić je informisao članove Savjeta da će Glavni grad obezbjediti donaciju računara organizacijama lica sa invaliditetom, koje participiraju u Savjetu, kao znak podrške i nastavaka uspješne saradnje u daljem radu.

 Savjet za pitanja lica sa invaliditetom Skupštine Glavnog grada - Podgorice obilježavanjem Svjetskog dana osoba sa invaliditetom ukazao je na značaj razumijevanja problema invaliditeta u cilju promovisanja i mobilizacije podrške za dignitet, prava i dobrobit osoba sa invaliditetom.

Portal Analitika