Društvo

Studenti Filozofskog fakulteta nezadovoljni odgovorom Uprave UCG

Studentsko vijeće nikšićkog Filozofskog fakulteta nezadovoljno je odgovorom Uprave Univerziteta Crne Gore (UCG), koji su im stigli danas kasno poslije podne.
Studenti Filozofskog fakulteta nezadovoljni odgovorom Uprave UCG
Portal AnalitikaIzvor

Iz Uprave UCG saopštili su u utorak, nakon sastanka sa predstavnicima studenata Filozofskog fakulteta, da su spremni da pomognu u rješavanju svih zahtjeva visokoškolaca te univerzitetske jedinice i da će se o njima izjasniti danas.
Predsjednik Studentskog vijeća Filozofskog fakulteta, Strahilja Vasiljević, kazao je da nijesu dobili kokretne odgovore, »uprkos svim naporima studenata«.
»Duboko smo nezadovoljni odgovorima, a o našim daljim aktivnostima odlučićemo na sjutrašnjoj sjednici Vijeća«, rekao je Vasiljević novinarima. Predstavnici Vijeća nijesu željeli da saopšte konkretne odgovore Uprave UCG, samo su kratko rekli da su »dati za studente u nejasnoj formi«.
»Jedini konkretan odgovor dobijen je za specijalističke studije, gdje je navedeno da su one tako Zakonom regulisane i da će se na tome raditi novim Statutom«, kazao je Vasiljević.

Vijeće je ocijenio da se razgovori od utorka sa Upravom UCG i današnji odogovori ne poklapaju.

(MINA)

Portal Analitika