Abiznis

"Nika" obustavila proizvodnju kratkotrajnog mlijeka

Mljekara "Nika" obustavila je proizvodnju kratkotrajnog mlijeka prije nekoliko dana, saopšteno je Portalu Analitika iz nikšićke mljekare.
"Nika" obustavila proizvodnju kratkotrajnog mlijeka
Portal AnalitikaIzvor

U podgoričkim prodavnicama jutros oko 10 časova nije bilo kratkotrajnog mlijeka na rafovima, tako da su potrošači ostali uskraćeni za proizvod koji spada u osnovne životne namirnice. Iz trgovačkog lanca Voli su Portalu Analitika saopštili da nemaju problema u nabavci kratkotrajnog mlijeka, dok su iz danilovgradske mljekare "Lazine" kazali da mlijeka ima u izobilju i da je snabdjevanje prodavnica normalno.   

"Nemamo problem u kontinuitetu snabdjevanja kratkotrajnim mlijekom. Iz naših objekata nema sugestija da im je potrebna veća količina kratkotrajnog mlijeka. Pomenuti artikal se ne može tokom cijelog dana pronaći u rashladnoj vitrini. Kao što vam je poznato, kratkotrajno mlijeko se  uglavnom  kupuje u jutarnjim satima, u skladu sa navikama potrošača", saopšteno je Portalu Analitika iz Volija.

Iz mljekare Lazine su naveli da se isporuka kratkotrajnog mlijeka prodavnicama odvija normalno i da ga ima u izobilju, što potvrđuje činjenica da ga izvoze u Srbiju.

"Nekad se desi da prodavnice uzimaju manje mlijeka iz straha da ga ne prodaju. Pretpostavljam da je jutros prošlo u ranim jutarnjim satima", kazali su Portalu Analitika nezvanično iz danilovgradske mljekare.

Iz mljekare Nika su za Portal Analitika precizirali da već nekoliko dana njihovog kratkotrajnog mlijeka nema na tržištu zbog problema u proizvodnji.

-Očekujemo da će problem uskoro biti prevaziđen i da ćemo nastaviti da isporučujemo kratkotrajno mlijeko kao i do sada- kazali su iz mljekare Nika.  

S.G.         

Portal Analitika