Društvo

Fond zadravstva omogućio Vuku odlazak na liječenje u Brisel

Fond za zdravstveno osiguranje omogućio je odlazak na liječenje u Brisel Vuku Kovačeviću, dječaku iz Podgorice koji ima tri i po godine i kome je ustanovljen maligni tumor oka, prenosi CdM.
Fond zadravstva omogućio Vuku odlazak na liječenje u Brisel
Portal AnalitikaIzvor

Ovaj portal je prije dva dana objavio tekst da je trogodišnjem Vuku neophodna pomoć za liječenje u Brisel.

“Prije 25 dana saznali smi za lošu vijest. U međuvremenu je Fond zdravstva omogućio odlazak, a krajnji ishod i krajnje troškove još uvijek ne znamo jer će proces liječenja trajati duže. Svakako da će porodici biti potrebna sredstva za sve propratne troškove jer će dugo i više puta morati da borave u Briselu kako smo obaviješteni od ljekara sa klinike iz Brisela. Iz tih razloga smo zahvaljujući humanosti ljudi uspjeli prikupiti dio novca na dobrovoljnoj osnovi pošto porodica nije u mogućnosti da sama snosi sve propratne troškove u zemlji visokog standarda kao što je Belgija”, kazala je CdM-u Vukova tetka.

Ona je naglasila da za sada nijesu željeli da traže pomoć preko medija.

"Dok ne budemo imali više informacija o troškovima, učešću Fonda i toku liječenja sve do trenutka dok to ne bi bilo potrebno u toj mjeri. Niti je iko od porodice naveo bilo koju informaciju vezanu za to da liječenje mora u potpunosti platiti porodica. Svima koji su pružili pomoć u samom početku dugujemo veliku zahvalnost, jer je omogućeno Vuku da boravi u Briselu pošto dijete nije konstantno hospitalizovano. Želim da se u ime porodice zahvalim brzoj reakciji Fonda zdravstva Crne Gore i ni u jednom trenutku nismo htjeli dovesti u pitanje rad ove ustanove”, navela je Vukova tetka.

Portal Analitika