Društvo

Bošković: Uskoro otvaranje odsjeka ginekologije i savremenog porodilišta

Vršilac dužnosti načelnika Ginekološko akušerskog odjeljenja u bjelopoljskoj Opštoj bolnici Ivan Bošković, nakon naimenovanja na tu funkciju, u razgovoru za Antenu M kaže, da trenutno rade na tome da uslovi na odjeljenju budu bolji.
Bošković: Uskoro otvaranje odsjeka ginekologije i savremenog porodilišta
Portal AnalitikaIzvor

"Preduzimaju se mjere koje će dovesti do relativno brzog otvaranja odsjeka ginekologije i specijalističke ginekološko akušerske ambulante - za dvije do tri sedmice. To bi trebalo da znači ponovno uspostavljanje ginekološkog dežurstva u Opštoj bolnici i naravno viši stepen zaštite stanovništva što nam je i cilj. Te mjere se praktično sprovode i podrazumijevaju minimalne građevinske operacije na odjeljenju, ali i uspostavljanje drugačije organizacije koja bi trebalo da doprinese višem higijensko epidemiološkom standardu."

Kada je posrijedi rekonstrukcija porodilišta Bošković navodi da su u toku izrada projektne dokumentacije i konsultacije sa lokalnom samoupravom i resornim ministarstvom.

"Nadamo se da ćemo u što skorijem roku krenuti u adaptaciju porodilišta za koju smatramo da treba da bude jako detaljna i sprovedena po najnovijim standardima. Vjerujemo da ćemo u roku nekoliko nedjelja doći u situaciju da možemo da otvorimo savremeno porodilište koje bi trebalo da pruža veću bezbjednost kako pacijentima tako i zaposlenima."

Upitan da li očekuje da zbog događaja u bjelopoljskoj bolnici povjerenje pacijenata bude isto u narednom periodu, Bošković kaže da je najvažnije da se stvore kvalitetni uslovi, a da je povjerenje u ustanovu nešto što će pacijenti sigurno da prepoznaju.

"Siguran sam u to da ni do sada ovdje nije falilo kvalitetnog rada. Smatram da je obezbjeđivanje povjerenja jedan ozbiljan proces i ne mogu da prejudiciram kako će da teče. Naše je da radimo onako kako treba" zaključio je Bošković.

Upravni odbor bjelopoljske Opšte bolnice naimenovao je doktorku Biserku Bulatović za vršioca dužnosti direktora te zdravstvene ustanove. Bivši direktor bolnice, Tomislav Jeremić, podsjetimo, podnio je ostavku nakon infekcije petoro novorođenčadi od kojih je jedno preminulo.

Izvor: Antena M

Portal Analitika