Abiznis

Partnerstvom i tehnologijom za naprednije društvo

Upravni odbor Telenor fondacije izabrao je projekte koji na najbolji način prate misiju „Internet za sve“ i imaju cilj da doprinesu unapređenju života u lokalnim zajednicama Crne Gore.
Partnerstvom i tehnologijom za naprednije društvo
Portal AnalitikaIzvor

Fondacija će finansijski i logistički podržati projekte Udruženja paraplegičara Podgorica i Udruženja Evropskih studenata Tehnike - Lokalna grupa Podgorica (BEST),dok će dosadašnja uspješna saradnja sa NVO Digitalizuj.Me biti formalizovana kroz novu Inicijativu.

Udruženje paraplegičara Podgorica je dobilo podršku zaizradu aplikacije za  Android pametne uređaje koja će sadržati  podatke o objektima i lokacijma koje su pristupačne osobama sa invaliditetom (OSI) u opštinama Pljevlja, Podgorica, Cetinje i Budva. Udruženje Evropskih studenataTehnike – Lokalna grupa Podgorica će uz pomoć Telenor fondacije organizovati akademske kurseve koji će mladima pomoći da usavrše znanje u kreiranju android aplikacija, dizajniranju i postanu dio konkurentnog svjetskog tržišta.

Digitalizuj.Me će uz partnersku podršku Fondacije nastaviti realizaciju radionice blogovanja i jačanja digitalne pismenosti u Crnoj Gori. Ovaj projekat poslužiće i kao kopča za druge projekte koji će biti realizovani u narednom periodu.Telenor fondacija će pored podrške ovim projektima uzeti učešće i dati doprinos i ovogodišnjem Božićnom bazaru koji organizuje Međunarodni klub žena (IWCM) u Delta City-ju.

Adrijana Husić, menadžer Telenor fondacije, izrazila je veliko zadovoljstvo što građani i organizacije shvataju značaj tehnologije u rješavanju društvenih izazova, te imaju ideje za njenu najbolju upotrebu.

„Širom svijeta se već neko vrijeme uz pomoć aplikacija i online platformi ljudi edukuju i poboljšavaju društvo u kojem žive. Telenor fondacija i organizacije koje su aplicirale na naš konkurs, vjeruju da je došlo vrijeme da sve potencijale tehnologija iskoristimo i u Crnoj Gori. Nadam se da će projekti koje smo izabrali donijeti vidljive razlike u društvu, a Telenor fondacija pružiće punu finansijsku i logističku podršku našim partnerima u implementaciji najboljih ideja. Ovo je samo početak, i već početkom naredne godine planiramo da inteziviramo ovu vrstu aktivnosti“, kazala je Husić. 

Portal Analitika