Abiznis

Royal group zabrinuta zbog projekta Kraljičine plaže

Royal grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) zabrinuta je zbog problema između Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP) u vezi Kraljičine plaže, jer je već investirano u plan, saopštila je ambasador te zemlje Hafsa Abdula Al Ulama.
Royal group zabrinuta zbog projekta Kraljičine plaže
Portal AnalitikaIzvor

Ona je komentarišući to što su uslovi ustupanja Kraljičine plaže problem između DPS-a i SDP-a kazala da to može uticati na odluku Royal group da investira.

“Iskreno, ako investitor nema jasnu sliku i sigurnost, to nije dobro. Ovo već baca neku tamnu sjenku koju investitori vide. A već su uloćili dio sredstava, napravili plan”, rekla je Al Ulama za Vijesti.

Ona je dodala da je Royal group zabrinuta, jer je već investirala u plan.

“Naravno da su zabrinuti. Čitam u novinama da je i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović upozorio na situaciju”, kazala je Al Ulama.

Ona je navela da bi razgovarala sa predstavnicima DPS-a i SDP-a u cilju rješavanja tog problema, kada bi partneri iz UAE to od nje tražili.

»Neću da se uključujem u detalje, jer je ovo posao za Vladu da riješi. Mi smo vrlo strpljiv narod, čekaćemo jer nam se sviđa mjesto, ali ako ne može, idemo na drugo mjesto, negdje van Crne Gore, ili u Crnoj Gori«, saopštila je Al Ulama.

Na pitanje da li je tačno da se kao mogući problem pominje navodna želja investitora da ugovori apsolutnu kontrolu nad zemljom, takozvanu ekstrateritorijalnost, Al Ulama je kazala da ne zna ništa o tome.

»Načelno postoje pravila države i radi se po njima. Stvar je jednostavna, Vlada je tu da postavi pravila. Tako je to svuda. Imamo UAE investitora u Velikoj Britaniji, usred Londona, 300 miliona funti je uložio preko puta Bakingemske palate i sve je završeno za godinu bez ikakvih problema«, rekla je Al Ulama.

Od odluke crnogorskog parlamenta, na zasijedanju koje bi trebalo da se održi sredinom decembra, zavisi da li će Royal grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, na prostoru Kraljičina plaža-Dubovica, između Budve i Bara, sagraditi ekskluzivni turistički kompleks.

SDP traži veću cijenu zemljišta od 50 EUR, koju su procijenili strani i domaći stručnjaci.

Al Ulama je saopštila da bi Crna Gora mogla u UAE da izvozi flaširanu vodu, ali i poljoprivredne proizvode, masline, maslinovo ulje, sir i mliječne proizvode.

Ona je dodala da bi Crna Gora mogla da razvija kvalitet ako želi da se nametne, umjesto da se takmiči kvantitetom.

»Ekskluziva i visoki kvalitet. Ne znam jeste li toga svjesni, ali vaš paradajz je nešto posebno«, zaključila je Al Ulama.

(MINA-BUSINESS)

Portal Analitika