Podgorica

Poplave blokirale Podgoricu

Najugroženije su bile Ulica vojvode Vasa Bracanovića u Maslinama i Mosorska ulica u Doljanima, gdje se izlio potok - kazao je dežurni dispečer Vatrogasne službe
Poplave blokirale Podgoricu
Portal AnalitikaIzvor

Ekipe vatro­gasne službe, u subotu uveče, imale su pune ruke posla, zbog poplava koje su, nakon obilne kiše koja je padala toga dana, zadesila grad. Kako navodi dispečer vatrogasne službe,poslije l9 sati bilo je veliki broj prijava, zbog po­plavljenih dvorišta, suterenskih terena ili liftova.

- U19 sati, dobili smo prijavu da je poplavio lift Ustavnog su­da u Njegoševoj ulici, gdje su izašla na teren tri vatrogasca sa jednim vozilom i intervenisala - kazao je dežurni dispe­čer Vatrogasne službe.

Kako dalje navodi, najugrože­nije su bile Ulica vojvode Vasa Bracanovića u Maslinama i Mosorska ulica u Doljanima, gdje se izlio potok i gdje su va­trogasci morali postaviti dža­kove, kako bi spriječili vodu koja je prodirala u dvorišta ku­ća na pomenutim lokacijama.

- U Maslinama je izašlo osam vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila u 19:53 sati. Crpili su pumpama vodu, ali uzaludno, jer je voda iz potoka bez pre­stanka nadolazila, pa su posta­vili džakove, kako bi je spriječili. Kada je ekipa Pobjede izašla na teren u Ulici vojvode Vasa Bracanova, nekoliko dvorišta je bilo pod vodom. Jedan od sugrađana iz toga naselja je rekao da se zbog suženja potoka na tom mjestu voda izliva i da se stvaraju poplave. Ekipe vatrogasaca su intervenisale i u Ulici Nikole Tesle u

Zagoriču u 20:03 sati i u 20:42 sati, iza zgrade „Metalke", gdje je u suterenskom prosto­ru poplavio atelje.

- U Ulici Steva Boljevića b.b. u 21:03 sati poplavile su po­drumske prostorije Žarka Ba­labana, u 21:25 sati podrum Slavice Karaš u Cvijetnoj ulici, gdje su intervenisala tri vatro gasca sa jednim vatrogasnim vozilom - kazao je dežurni dispečer Vatrogasne službe. On je dodao i to da su primili prijavu i u Mosorskoj ulici b.b. i da vatrogasci rade sve što je u njihovoj moći kako bi spriječili da voda dopre do domova su­građana glavnoga grada.

Pobjeda

Portal Analitika