Abiznis

Otvoren rekonstruisani viseći most u Danilovgradu

U Dobrom Polju u Danilovgradu danas je otvoren viseći most, koji će olakšati prevoz i prelazak pješacima, a posebno poljoprivrednicima sa ovog područja. Svečanosti povodom otvaranja značajne saobraćajnice prisustvovali su ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović, gradonačelnik Danilovgrada Branislav Đuranović, i ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović, kao i mnogobrojni mještani, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.
Otvoren rekonstruisani viseći most u Danilovgradu
Portal AnalitikaIzvor

Most, čija je rekonstrukcija iznosila oko 50.000,00 €, visećeg je sistema, sa dvije lančanice, visine 7 m, sa osovinskim rasponom (dužinom) 67 m i povezuje lijevu i desnu obalu Zete u sjeverozapadnom dijelu opštine Danilovgrad na potezu od 20 km.

Ministar Ivanović ukazao je na značaj izgradnje objekta koji spada u okvire ruralnog razvoja, a usmjeren je na poboljšanje uslova života građana. Istakao je zadovoljstvo konstantnom razvoju poljoprivrede, broju mladih ljudi koji se vraćaju životu na selu, kao i projektima koji se realizuju u opštini Danilovgrad.

Ministar Ivan Brajović je naglasio da je to jedini objekat koji povezuje obale od Danilovgrada do Glave Zete, uz naglasak da je ovaj viseći most prije svega od značaja zbog djece koja isti prelaze na putu do škole.

Predsjednik opštine Danilovgrad Branislav Đuranović istakao je značaj projekta rekonstrukcije visećeg mosta i izrazio zahvalnost Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja na finansijskoj podršci za ovaj projekat, istaknuvši da to primjer dobre saradnje Vlade Crne Gore, lokalne uprave i građana. Osvrnuo se i na projekte čija je ralizacija u toku kao što su put Gorica-Sekulići i Mlinovi-Brestica, izrada Detaljnih urbanističkih planova „Danilovgrad centar“, „Spuž“ i „Glava Zete-Ostrog“, te najavio i izgradnju vodovoda u Vrežegrmcima.

Boro Đurović, govoreći o značaju ovog projekta, se u ime mještana prije svega zahvalio lokalnoj upravi i istakao da je ovo jedan u nizu završenih projekata u cilju stvaranja boljih uslova za život građana, posebno na seoskom području. Takođe, istakao je da su građani uvijek nailazili na razumijevanje lokalne uprave. Veljko Stanišić izrazio je zadovoljstvo završenim projektom i istakao da rekonstruisani most predstavlja objekat od velikog značaja za mještane ovog kraja, kaže se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika