Društvo

MIJATOVIĆ: Nema napretka u istragama napada na novinare

Bezbjednost novinara u regionu se pogoršava, a u Crnoj Gori zabrinjava to što nema napretka u istragama napada na novinare, ocijenila je predstavnica OEBS-a za slobodu medija, Dunja Mijatović, piše Dan.
MIJATOVIĆ: Nema napretka u istragama napada na novinare
Portal AnalitikaIzvor

Ona je prilikom predstavljanja šestomjesečnog izvještaja o medijskim slobodama u regionu kazala da sve gora situacija za bezbjednost novinara i rastuća pojava propagande predstavljaju ozbiljne prijetnje po slobodu medija.

Mijatović je pozitivno ocijenila formiranje Komisije za praćenje istraga slučajeva prijetnji i napada na novinare u Crnoj Gori.

Ona je, kako se navodi, zabrinuta jer u Crnoj Gori nema napretka kada su u pitanju istrage u napadima na novinare, a “razlog za brigu predstavljaju i podjele među članovima medijske zajednice”.

- Bezbjednost novinara ostaje jedna od najvećih prijetnji po slobodu medija u regionu OEBS-a, i moraju biti uloženi napori sa svih strana da bi se zaustavili napadi na novinare - kazala je Mijatović, objašnjavajući da se situacija pogoršala u odnosu na prethodni izvještaj.

Mijatović je naglasila da će se 15.decembra održati prvi sastanak radne grupe koja radi na amandmanima Etičkog kodeksa novinara Crne Gore.

Portal Analitika