Društvo

RADOVIĆ: Pokrenuću postupak zbog tvrdnji o korupciji

Smijenjeni dekan Ekonomskog fakulteta, profesor Milivoje Radović najavio je u svom obraćanju dostavljenom Portalu Analitika, da će uskoro pokrenuti sudski postupak zbog tvrdnji da je smijenjen zbog koruptivnih radnji.
RADOVIĆ: Pokrenuću postupak zbog tvrdnji o korupciji
Portal AnalitikaIzvor

Saopštenje bivšeg dekana najstarije univerzitetske jedinice Univerziteta Crne Gore prenosimo integralno.

 

„Imam moralnu i profesionalnu obavezu da se na ovaj način obratim široj javnosti, zbog dešavanja na Ekonomskom fakultetu UCG, čiji sam bio dekan do prije nekoliko dana.

Moja dosadašnja radna i profesionalna karijera vezana je za ovu ustanovu, od studentskih dana pa sve do sticanja zvanja profesora ekonomskih nauka. Od vremena izbora za profesora bezrezervno, na prepoznatljiv način, za dobro fakulteta davao sam sve od sebe, možda i više od toga. Svoje znanje prenosio sam mladim kolegama studentima, sa kojima sam razvijao i njegovao poseban odnos, sa željom da svaki od njih bude uspješan. Sa kolegama profesorima i saradnicima, takođe sam njegovao visok stepen povjerenja i uvažavanja, u cilju zajedničkog i što uspješnijeg rješavanja svih pitanja koja su se ticala Ekonomskog fakulteta.

Moj ukupni radni angažman i postignuti rezultati, jedino su me i mogli preporučiti za funkciju dekana, na koju sam imenovan prije godinu dana. Izbor da budem prvi među jednakima doživio sam kao posebnu obavezu, da još više sa nove pozicije doprinesem razvoju i afirmaciji ove najstarije univerzitetske jedinice u Crnoj Gori.

Za mene lično nije problem smjena sa funkcije dekana, već njeno obrazloženje koje u sebi sadrži pokušaj moje profesionalne i moralne diskreditacije. Da sam radio suprotno Zakonu ne stoji što potvrđuju pomenuti izvještaji i nalazi nadležnih kontrola. Uostalom, i dalje je moj rad podložan svim vidovima kontrola od za to zakonom nadležnih organa. Tvrdnja da sam smijenjen zbog koruptivnih radnji moraće se dokazati na sudu, u postupku koji ću brzo pokrenuti. To ću učiniti zbog mene, moje porodice i svih onih koji me znaju, zbog istine.

Nikada nijesam bio problem, niti sam stvarao probleme. U životu sam se naprotiv, trudio da ih rješavam tamo gdje ih ima, sa više ili manje uspjeha. Tako ni moja smjena nije, niti će biti problem. On je, duboko sam ubijeđen, negdje drugo, daleko od mene. Tu sam sa svojim studentima, kolegama i kolektivom i da kao i do sada učinimo sve da se opravdani zahtijevi počnu rješavati za dobro onih kojima je stalo do Ekonomskog fakulteta, a meni sigurno jeste.

Zahvaljujem se svima koji su mi davali i daju podršku, studentima, profesorima, saradnicima, prijateljima Fakulteta i mnogim brojnim ličnim i porodičnim prijateljima.

Ostajem i dalje posvećen najvećim vrijednostima koje je baštinila i baštini moja porodica, na kojima sam se vaspitavao i podizao i koje nesebično prenosim generacijama mojih studenata.“

Portal Analitika