Društvo

Kolektiv EF: Radović „kriv“ jer je štitio ugled fakulteta

Kolektiv Ekonomskog fakulteta (EF) izričito odbacuje navode o nezakonitosti u radu, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika, koje po ovlašćenju kolektiva EF potpisuje saradnica u nastavi Bojana Femić.
Kolektiv EF: Radović „kriv“ jer je štitio ugled fakulteta
Portal AnalitikaIzvor

Kako se kaže u saopštenju, koje potpisuje kolektiv podgoričkog fakulteta, dekan Ekonomskog fakulteta Milivoje Radović je prevashodno smijenjen ne zbog toga što se ogriješio o zakon, u šta se nadležni državni organi uvidom u poslovanje lako mogu uvjeriti, nego zbog toga što nije želio da bude poslušnik pojedinaca iz rukovodstva Univerziteta, koji svojim pogrešnim potezima srozavaju ugled visokog obrazovanja u Crnoj Gori.

„Dekan Milivoje Radović "je kriv" samo zbog toga što je u svakoj prilici štitio prava studenata, zaposlenih na fakultetu kao i dostojanstvo i ugled samog fakulteta“, navodi se u saopštenju.

Kolektiv Ekonomskog fakulteta u saopštenju kaže da je rukovodstvo Univerziteta to koje konstatnim pritiscima, uz brojna kršenja zakona i akata Univerziteta, uporno ali bezuspješno pokušava da disciplinuje Ekonomski fakultet.

„Baš zbog takvog odnosa prema Ekonomskom fakultetu predstavnici ove institucije napustili su današnju sjednicu prije definisanja zaključaka, što se u saopštenju Senata UCG ne vidi, pa se ono može smatrati netačnim“, stoji u saopštenju.

Sa Ekonomije poručuju da umjesto daljeg istrajavanja na pokušaju disciplinovanja Ekonomskog fakulteta, rukovodstvo UCG bi najbolji doprinos kvalitetu visokog obrazovanja u Crnoj Gori dalo ako bi svi podnijeli ostavke.

„Jedinstvo našeg kolektiva i svih naših studenata koje im očigledno smeta, ali i brojne podrške koje nam ovih dana pristižu od strane drugih visokoškolskih institucija, asocijacije saradnika UCG, udruženja studenata, brojnih uglednih građana, i mnoge druge sa kojima će crnogorska javnost narednih dana biti upoznata, najbolji su dokaz da su naši zahtjevi, od kojih nećemo odustati, opravdani“, zaključak je saopštenja kolektiva pomenutog podgoričkog fakulteta.

 

Portal Analitika