Društvo

VDT pokrenuo istragu o infekciji novorođenčadi

Vrhovno državno tužilaštvo pokrenulo je istragu o infekciji beba u bolnici u Bijelom Polju, saznaje TV Vijesti.
VDT pokrenuo istragu o infekciji novorođenčadi
Portal AnalitikaIzvor

Roditelji beba koje su iz Bijelog Polja poslate na liječenje u Podgoricu traže da se utvrdi ko je odgovoran što su njihova novorođenčad zaražena. Kažu da sada ne mogu uprijeti prstom u krivca jer razmišljaju samo o zdravlju djece. Dok jedni roditelji ne znaju kako je moglo da dođe do infekcije, drugi optužuje da je stanje u bolnici loše, i da su u porodilištu nehigijenski uslovi.

Naglašavaju da je svaka beba rođena zdrava, prirodnim putem i porođajem bez komplikacija. Dan-dva nakon porođaja sve su počele da imaju simptome infekcije: koža je počela da im mijenja boju, nakon čega su hitno prebačene u Podgoricu.

"Ovom prilikom želim da obavijestim javnost da se bolnice u Bijelom Polju nalaze u katastrofalnom stanju, da je velika nehigijena i velika nećistoća, a da direktor opšte bolnice Tomislav Jeremić nema namjere da drži čistoću i vodi računa o bolnici", kazao je otac Predrag Karišik TV Vijesti.

Drugi otac Eldin Salemović ne želi da upire prstom u bilo koga.

"Ja neću nikog da osuđujem, ja trenutno ne znam gdje se nalazim. Neka oni vide ko je kriv. Samo nemoj da niko ne odgovara za ovo kao inače. U bolnici niko ništa neće da nam kaže, priča se da su problem makaze kojim su bebama sječene pupčane vrpce i da su time zaražene", kazao je on.

Otac Ivica Ignjatović objašnjava slučaj svoga djeteta.

"Beba je zdravo rođena i poslata je trećeg dana za Podgoricu sa većom količinom sepse i menigitisom. Oni nama nijesu mogli da daju nijedan precizan razlog šta je i kako bilo", istakao je on.

Majka Nataša Ignjatović ističe da bi nezahvalno bilo da bilo šta kaže i bilo koga okrivi.

"Nadam se da će pravda biti zadovoljena", poručila je ona.

Podsjećamo, od djece koja su upućena u KCCG troje je stabilno, jedno je vitalno ugroženo, a jedno je nažalost preminulo.

Ginekološko-akušersko odjeljenje u Bijelom Polju zatvoreno je zatvoreno, a porodilje će biti upućene u bolnicu u Beranama.

Portal Analitika