Moda

Manekenka se buni jer su je "tanjili" u fotošopu

Australijska manekenka Megan Kausman izazvala je veliku medijsku pažnju kada je na svom Instgramu objavila dvije fotografije od kojih se na jednoj jasno vidi koliko su joj stanjili tijelo fotošopom.
Manekenka se buni jer su je "tanjili" u fotošopu
Portal AnalitikaIzvor

Megan je snimila neobičan editorijal fotografija za donji veš marke "Fella Swim“ pod vodom. Međutim, samo nekoliko dana od snimanja, Megan se neprijatno iznenadila fotografijom koja je puštena u javnost.

Naime, vlasnici tog brenda su odlučili da stanje figuru manekenke koja je, kako bi stala na put ovim potezima, na društvenim mrežama objavila obje fotografije kako bi svima pokazala nerealnost takvih slika.

Megan je napisala: "Odbijam da stojim ispred bilo kompanije koja propagira da je "tanje bolje“. Sve žene su divne na svoj način i sve smo drugačije građe i obima. Modna industrija je luda. Nije u redu da vještački smanjujete nečije tijelo kako bi izgledalo mršavije. To nikada nije u redu!“

Nakon brojnih negativnih komentara koji su uslijedili kada je manekenka objavila dvije slike, od kojih je gornja prerađena, a donja originalna, kompanija je odmah uklonila spornu fotografiju sa svojih naloga na društvenim mrežama.

Portal Analitika