Društvo

PEJOVIĆ: Održivi razvoj treba da bude stil života

Državna sekretarka Ministarstva održivog razvoja i turizma Daliborka Pejović, ocijenila je da održivi razvoj treba da bude stil života.
PEJOVIĆ: Održivi razvoj treba da bude stil života
Portal AnalitikaIzvor

„Očigledno je da region traži jednu zajedničku politiku održivog razvoja u oblasti klimatskih promjena. Naša je obaveza i dužnost da u narednom periodu, stvorimo jedne konkretne mehanizme koji će obezbjeđivati protok informacija i odluka, ali ne na štetu bilo koga, već da bi realizovali sopstvene i regionalne potencijale. Smatram da treba da to bude prvi zaključak našeg dvodnevnog rada, rekla jePejović na zatvaranju Regionalne konferencije o održivom razvoju u Budvi.

Prema njenim riječima, važno je da politike održivog razvoja i klimatskih promjena približe građanima i zajednici.

„ Vrlo je važno da razvijamo oblike saradnje, da prepoznamo zajedničke interese i da pokušamo da realizujemo ne čekajući probleme kojih će biti i dalje“, poručila je Pejović.

Ona je kazala da, u narednom periodu, treba biti konkretniji kada se daje odgovor na dva ključna pitanja: Šta je cijena budućeg ekonomskog razvoja i šta dobijamo, a šta je ono što možemo i dalje očuvati kao prirodnu vrijednost regiona, posebno državne resurse.

„Održivi razvoj više ne treba da bude politika, već treba da bude stil života“, poručila je Pejović.

Ona je ocijenila da je u pitanju veoma uspješna konferencija o održivom razvoju i zahvalila se svim učesnicima skupa.

Pejović se založila za formiranje regionalnog fonda za finansiranje projekata iz oblasti održivog razvoja.

Portal Analitika