Društvo

UP: Stevović i Gačević izručeni Crnoj Gori

Dražan Stevović (42) iz Žabljaka i Aleksandar Gačević (45) iz Mojkovca izručeni su danas Crnoj Gori iz Srbije, saopšteno je iz Uprave policije.
UP: Stevović i Gačević izručeni Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Stevović je ekstradiran, a potraživao se međunarodnom potjernicom NCB Interpol Podgorica radi privođenja na nastavak izdržavanja kazne zatvora u trajanju od pet godina i šest mjeseci.

"On je na tu kaznu osuđen presudom Vrhovnog suda Crne Gore iz 2001. godine zbog krivičnih djela razbojništvo i razbojnička krađa, kao i zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od dvije godine na koju je osuđen presudom Osnovnog suda u Baru iz 2008. godine zbog krivičnog djela falsifikovanje novca“, saopšteno je iz Uprave policije.

Transfer Gačevića realizovan je po njegovoj molbi koju su uvažili nadležni organi u našoj državi, radi izdržavanja preostalog dijela kazne zatvora u Crnoj Gori.

On je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 10 godina osuđen presudom Posebnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu iz 2010. godine.

Njom je obuhvaćena i presuda Okružnog suda u Smederevu, a koja je priznata presudom Višeg suda u Bijelom Polju iz 2014. godine zbog krivičnih djela zločinačko udruživanje, falsifikovanje novca i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Portal Analitika