Abiznis

Info dan o projektu ADRIATinn

Info dan o projektu pod nazivom Jadranska mreža za unaprijeđenje istraživačkog razvoja i inovacija u pravcu stvaranja novih politika za održavanje konkurentnosti i tehnološkog kapaciteta malih i srednjih preduzeća – ADRIATinn, biće danas održan u hotelu Bianca u Kolašinu.
Info dan o projektu ADRIATinn
Portal AnalitikaIzvor

 


Iz Privredne komore (PKCG), koja sa Direkcijom za razvoj malih i srednjih preduzeća (DMSP) organizuje Info dan, saopštili su da je cilj ADRIATinn projekta povećanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u jadranskoj oblasti.

Projekat, koji finansira IPA Adriatik program za prekograničnu saradnju, trebalo bi da doprinese povećanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u jadranskoj oblasti kroz uvođenje inovacija kao jednog od ključnih faktora kojim se može obezbijediti njihov održivi rast.

„Kako su finansijske i operativne mogućnosti malih i srednjih preduzeća u tim procesima ograničene, projektom je predviđeno obezbjeđenje sistema podrške kroz različite institucije – partnere koje u osam zemalja Jadrana rade na njegovoj realizaciji“, kazali su predstavnici PKCG.

PKCG u okviru tog projekta realizuje mentoring program za šest crnogorskih preduzeća.

U prostorijama PKCG počeo je da radi i ADRIATinn Helpdesk, kancelarija za pružanje pomoći i savjeta u vezi sa pravnim, finansijskim i administrativnim poslovima za mala i srednja preduzeća.

 

 

Portal Analitika